Walk in -koronarokotukset Kymenlaaksossa

Kymenlaaksossa voi tiettyinä päivinä saapua koronarokotukseen ilman ajanvarausta. Tältä sivulta löydät tulevien walk in -rokotuspäivien ajankohdat ja lisätiedot.

Ennen kuin saavut rokotukseen, katso ketä tällä hetkellä rokotetaan. 5-11 -vuotiaiden lasten rokotuksia ei anneta walk in -tapahtumissa.

Ohjeita walk in -rokotukseen saapuvalle

  • Ennen kuin saavut rokotukseen, katso ketä tällä hetkellä rokotetaan.
  • Walk in -rokotuksiin ei varata aikaa etukäteen.
  • Walk in -rokotukset toimivat jonotusperiaatteella. Jos saavut rokotukseen Hansan rokotuspisteelle, sisäänkäynti ja jonotus tapahtuu Manskin puolen ovesta.
  • Jonottaessasi kiinnitä erityistä huomiota turvavälien ylläpitoon, ja noudata muita henkilökunnan antamia ohjeita. Kaikkien yli 12-vuotiaiden tulee käyttää maskia.
  • Itse rokotustapahtuma kestää vain hetken, mutta sen jälkeen tulee jäädä vielä odottamaan 15 minuutiksi rokotuspisteelle.
  • Walk in -päivänä ensisijaisesti käytettävä rokotevalmiste kerrotaan, mutta rokotevalmisteen vaihtoon liittyviä toiveita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. Ilmoitamme annettavan valmisteen etukäteen, mutta muutokset koskien rokotevalmistetta ovat mahdollisia.
  • Rokotteiden säilyvyyden vuoksi annokset varataan rokotuspisteille etukäteen. Tämän vuoksi on mahdollista, että rokotteet voivat loppua ennen walk in -päivän päättymisaikaa.
  • Rokotteita jaetaan niin kauan kuin annoksia riittää, mutta jonoa ei ole mahdollista jäädä purkamaan enää sulkemisajankohdan jälkeen. Sisäänotto lopetetaan jo hieman ennen sulkemisaikaa, jotta 15 minuutin seuranta-aika voidaan toteuttaa aukioloajan puitteissa.

Influenssarokotuksen ottaminen walk in -koronarokotuksissa

Ne henkilöt, jotka ovat oikeutettuja maksuttomaan influenssarokotukseen, voivat ottaa myös influenssarokotuksen walk in -koronarokotuspisteiltä. Suosittelemme, että koronarokotteen tehosteannos ja influenssarokotus haetaan samalla kertaa.

Huomioithan, että ikäperusteiset influenssarokotukset järjestetään porrastetusti. Katso ensin tarkemmat tiedot aikataulusta sekä siitä, keille maksuton influenssarokote myönnetään täältä.

Tulevat walk in -rokotuspäivät Kymenlaaksossa

Kotka

Karhulan rokotuspiste joka viikko: Maanantaista torstaihin klo 8-15.45 ja perjantaisin klo 8-13.45.

Samaan aikaan annetaan koronarokotuksia ajanvarauksella saapuville, joilla on oma jononsa. Ensisijainen rokotevalmiste: Pfizer Comirnaty.

Kouvola

Hansan rokotuspiste joka viikko: Maanantaista torstaihin klo 8-15.45 ja perjantaisin klo 8-13.45. Rokotuspiste suljettu ma-to klo 11.40-12.00 ja pe klo 11.00-11.20 lounastauon ajaksi.

Samaan aikaan annetaan koronarokotuksia ajanvarauksella saapuville, joilla on oma jononsa. Ensisijaisesti annettava rokotevalmiste: Pfizer Comirnaty.

Pyhtää

Pyhtään rokotuspiste keskiviikkoisin klo 15-16. Ainoastaan pyhtääläisille tai Pyhtään kunnan terveyspalvelut valinneille. Ensisijainen rokotevalmiste: Pfizer Comirnaty.