Tukihenkilörajoitusten asteittainen purku lapsivuodeosastolla

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 04.06.2020 klo 15:42

Kymenlaakson keskussairaalassa puretaan lapsivuodeosaston vierailurajoituksia.

Kymenlaakson keskussairaalassa puretaan lapsivuodeosaston vierailurajoituksia.

Tukihenkilö voi osallistua synnytykseen sekä synnytyksen jälkeiseen seurantaan lapsivuodeosastolla.

Mikäli synnytystapana on sektio, tukihenkilö odottaa leikkauksen ajan synnytyssalissa. Perhehuoneet ovat taas käytössä

Tukihenkilön tulee olla terve. Hänellä ei saa olla infektio-oireita, eikä hän saa olla altistunut koronavirukselle. Lisäksi hänellä ei saa olla ulkomaanmatkoja edeltävään 14 vuorokauteen.

Tukihenkilön tulee käyttää käsihuuhdetta sairaalaan, yksikköön ja potilashuoneeseen tullessa ja sieltä poistuessa.

Muita vierailijoita kuin tukihenkilö ei sallita.

Rajoitusten purku lapsivuodeosaston osalta koskee ainoastaan Kymenlaakson kuntien alueelta saapuvia tukihenkilöitä. Uudellamaalla asuvien kohdalla noudatamme toistaiseksi HUS:n ohjeistuksia. Mikäli kotikuntasi sijaitsee Kymenlaakson ulkopuolella, tukihenkilö ei voi valitettavasti osallistua synnytyksen jälkeiseen seurantaan lapsivuodeosastolla. Tukihenkilö voi tulla hakemaan äidin ja vauvan 8. kerroksen hissiaulasta ja tuoda turvakaukalon tullessaan.

Rajoitusten asteittainen purku on mahdollista vähäisten Kymenlaakson alueella todettujen Covid-19 tautitapausten vuoksi. Rajoituksia voidaan kuitenkin joutua ottamaan uudelleen käyttöön, mikäli koronavirustartuntojen määrä kääntyy kasvuun. Tukihenkilö ei voi tulla mukaan äitiyspoliklinikalle, naistentautien poliklinikalle, kätilön vastaanotolle, SYPE-vastaanotolle, HAL-vastaanotolle, lääkärin vastaanotolle, sektioon tai lapsivuodeosastolle ennen synnytystä.