Poikkeusjärjestelyjä sairaaloiden sisääntuloissa

Huomioi, että jos epäilet koronavirustartuntaa, soita aina ensin päivystysapuun numeroon 116 117.

Kymenlaakson keskussairaala, Kotka

Kymenlaakson keskussairaalan päivystys ja infektiopäivystys sijaitsevat sairaalan uudessa osassa, jossa on omat sisäänkäynnit päivystykselle ja infektiopäivystykselle. Ohjeet infektiopäivystykseen saapumiseen, myös näytteenottoon, saat päivystysavusta p. 116 117.
Sairaalaan on seuraavat sisäänkäynnit, jotka on esitetty myös kartassa:

Koronanäytteenotto (drive-in)
Kymenlaakson keskussairaala (Kotkantie 41, 48210 Kotka), drive-in -koronanäytteenotto (saapuminen entisen ambulanssirampin kautta). Koronavirustestiin mennään aina vain ajanvarauksella.

Infektiovastaanotto
Etelä-Kymenlaakson infektiovastaanotto on avoinna Kymenlaakson keskussairaalan entisissä päivystystiloissa arkisin klo 8–20 ja viikonloppuisin klo 11–17. Sisäänkäynti on vanhan ambulanssirampin viereisiä portaita pitkin.

Päivystys, 24 h
Muut kuin infektio-oireiset päivystyspotilaat kulkevat uuden sairaalaosan päivystyksen ovesta. Myös synnyttäjät käyttävät päivystyksen ovea ilta- ja yöaikaan (klo 19–6.30).

Infektiopäivystys klo 822
Kaikki potilaat, joilla on ylähengitystieinfektio, flunssa tai muita tulehdusoireita, kuten kuume, yskä, nuha, ripuli tai oksentelua, kulkevat infektiopäivystyksen omasta sisäänkäynnistä, joka sijaitsee uuden sairaalaosan takaosassa. Alueella on opastusta sisäänkäynneille.

Infektiopäivystys klo 22–8
Infektio-oireisten kulku yöaikaan tapahtuu päivystyksen sisäänkäynnin viereisestä ovesta.

Muut potilaat, eteläpäädyn pääsisäänkäynti (päivittäin klo 6–20)
Pääsisäänkäynti on ensisijainen sisäänkäynti vanhaan sairaalaosaan. Pääovesta kuljetaan poliklinikoille, osastoille, laboratorioon ja röntgeniin, kun potilaalla ei ole ylähengitystieinfektiota, flunssaa tai tulehdusoireita (kuume, yskä, nuha, ripuli, oksentelu).

Kymenlaakson keskussairaalan sisäänkäynnit.

Pohjois-Kymen sairaala, Kouvola (Kuusankoski)

Päivystys ja infektiopäivystys, päivystyksen ovi (24 h)
13.6.2020 alkaen kaikki päivystyspotilaat (paitsi ensihoidon tuomat potilaat) käyttävät samaa päivystyksen sisäänkäyntiä. Päivystyksen sisäänkäynnillä infektio-oireiset potilaat ohjataan infektiopäivystykseen. Ovi merkitty karttaan punaisella A-kirjaimella.

Muut potilaat, pääovi (arkisin klo 7–19)
Poliklinikoille, laboratorioon ja röntgeniin saapuvat potilaat, joilla ei ole ylähengitystieinfektiota, flunssaa tai tulehdusoireita (kuume, yskä, nuha, ripuli, oksentelu) kulkevat sairaalan pääovista. Myös osastoilla vierailevat kulkevat pääovesta. Ovi merkitty karttaan punaisella B-kirjaimella.

Muuna aikana (ilta- ja yöaikana, viikonloppuisin) muut potilaat ja vierailijat kulkevat päivystyksen ovista.

Pohjois-Kymen sairaalan sisäänkäynnit.

Huomioithan, että Pohjois-Kymenlaakson koronanäytteenotto ja infektiovastaanotto toimivat Marjoniemen terveysasemalla.