Sairaaloiden sisääntulot

Kymenlaakson keskussairaala, Kotka

Kymenlaakson keskussairaalan päivystys ja infektiopäivystys sijaitsevat sairaalan uudessa osassa, jossa on omat sisäänkäynnit päivystykselle ja infektiopäivystykselle. Ohjeet infektiopäivystykseen saapumiseen saat Päivystysavusta p. 116 117.

Infektiovastaanotto

Etelä-Kymenlaakson infektiovastaanotto on avoinna Kymenlaakson keskussairaalan entisissä päivystystiloissa arkisin klo 8–16. Sisäänkäynti on vanhan ambulanssirampin viereisiä portaita pitkin.

Päivystys, 24 h

Muut kuin infektio-oireiset päivystyspotilaat kulkevat uuden sairaalaosan päivystyksen ovesta. Myös synnyttäjät käyttävät päivystyksen ovea ilta- ja yöaikaan (klo 19–6.30).

Infektiopäivystys

Kaikki potilaat, joilla on ylähengitystieinfektio, flunssa tai muita tulehdusoireita, kuten kuume, yskä, nuha, ripuli tai oksentelua, kulkevat infektiopäivystyksen omasta sisäänkäynnistä, joka sijaitsee uudessa sairaalaosassa. Alueella on opastusta sisäänkäynneille.

Päiväaikainen kulku Kymenlaakson keskussairaalan infektiopäivystykseen tapahtuu päivystyksen takaa meren puoleisesta ovesta. Tästä ovesta otetaan sisään itse saapuvat infektio-oireista kärsivät potilaat joka päivä klo 8-22. Yöaikaan klo 22-8 sisäänkäynti on päivystyksen normaalin sisäänkäynnin viereisestä ovesta. 

Muut potilaat, eteläpäädyn pääsisäänkäynti (päivittäin klo 6–20)

Pääsisäänkäynti on ensisijainen sisäänkäynti vanhaan sairaalaosaan. Pääovesta kuljetaan poliklinikoille, osastoille, laboratorioon ja röntgeniin, kun potilaalla ei ole ylähengitystieinfektiota, flunssaa tai tulehdusoireita (kuume, yskä, nuha, ripuli, oksentelu).

Kymenlaakson keskussairaalan kulkureitit
Kymenlaakson keskussairaalan sisäänkäynnit.

POKS sairaalakontti
POKS sairaalakontti

Pohjois-Kymen sairaala, Kouvola (Kuusankoski)

Päivystys ja infektiopäivystys päiväsaikaan, sairaalakontti (klo 8–22)

Itsenäisesti ja saatettuna saapuvat potilaat hoidetaan päiväsaikaan sairaalan pihalla sijaitsevassa lämmitetyssä ja ilmastoidussa sairaalakontissa (sairaalakontti on sairaalakäyttöön suunniteltu ja rakennettu). Infektio-oireista kärsivät ja muut potilaat ohjataan erillisiin odotustiloihin. Tarkkailua vaativat vuodepotilaat hoidetaan päivystyksen tiloissa sisällä. Sairaalakontti on merkitty karttaan punaisella A-kirjaimella.

Päivystys ja infektiopäivystys yöaikaan, päivystyksen ovi (22–8)

Kaikki päivystyspotilaat (paitsi ensihoidon tuomat potilaat) käyttävät yöaikaan samaa päivystyksen sisäänkäyntiä. Päivystyksen sisäänkäynnillä infektio-oireiset potilaat ohjataan infektiopäivystykseen. Päivystyksen ovi on merkitty karttaan punaisella B-kirjaimella.

Muut potilaat, pääovi (arkisin klo 7–16)

Poliklinikoille, laboratorioon ja röntgeniin saapuvat potilaat, joilla ei ole ylähengitystieinfektiota, flunssaa tai tulehdusoireita (kuume, yskä, nuha, ripuli, oksentelu) kulkevat sairaalan pääovista. Myös osastoilla vierailevat kulkevat pääovesta. Ovi merkitty karttaan sinisellä C-kirjaimella.

Muuna aikana (ilta- ja yöaikana, viikonloppuisin) muut potilaat ja vierailijat kulkevat päivystyksen ovista.

Pohjois-Kymen sairaalan sisäänkäynnit.