Kymsoten infektiopäivystykset

Ennen päivystykseen hakeutumista tulee olla yhteydessä Päivystysapuun p. 116 117.

Kaikki potilaat, joilla on ylähengitystieinfektio, flunssa- tai muita tulehdusoireita kuten kuume, yskä, nuha, ripuli, oksennus jne. ohjataan Kymenlaakson keskussairaalassa ja Pohjois-Kymen sairaalassa erillisiin infektiopäivystyksiin. Molemmissa sairaaloissa infektiopäivystys toimii erillään muusta päivystyksestä.

Kymsoten terveysasemilla ei hoideta infektio-oireisia potilaita.


Sisäänkäynti

Infektiopäivystys

Infektiopäivystyksiin on oma sisäänkäynti, jota käyttävät vain infektio-oireiset potilaat. Henkilökunta ohjaa ovella. 

Muut potilaat

Kymenlaakson keskussairaalassa ja Pohjois-Kymen sairaalassa kaikki muut potilaat ja asiakkaat kulkevat sairaalan eri sisäänkäynneistä kuin infektio-oireiset potilaat.


Miksi infektiopäivystys?

Sosiaali- ja terveysministeriö on 20.3.2020 antanut ohjeen perustaa infektiopäivystys, jotta mahdolliset koronavirusinfektiota sairastavat eristetään muista. Tämä on tärkeää, jotta epidemian etenemistä voitaisiin hidastaa ja taudin tarttuminen voitaisiin estää. Koronavirusinfektion taudinkuva ja vaikeusaste ovat eri potilailla hyvin erilaisia ja sen vuoksi infektiopäivystyksessä hoidetaan monenlaisia infektio-oireisia potilaita. Henkilökunta käyttää suojavälineitä pysyäkseen itse terveenä tässä haastavassa tilanteessa.