Koronavirustesti

Ennen koronavirustestiä:

  • Tee koronavirustaudin oirearvio Omaolo-palvelussa. Palvelusta saat ohjeet koronavirustestistä. Omaolo-palvelua voivat käyttää henkilöt, joilla on mahdollisuus vahvaan tunnistautumiseen (pankkitunnukset, mobiilivarmenne). Eli oirearvion voi tehdä esimerkiksi oman lapsen puolesta, mutta hänelle ei voi varata näytteenottoaikaa Omaolo-palvelun kautta. Lieväoireiset yli 16-vuotiaat, joilla on vahvan tunnistautumisen välineet pääsevät varaamaan ajan koronanäytteenottoon Omaolo-palvelun kautta.
  • Mikäli Omaolo-palvelun käyttö ei ole mahdollista, niin ota yhteyttä puhelimitse Päivystysapuun p. 116 117. Saat ohjeet näytteenotosta.

Koronavirustestejä tehdään:

  • Kotkassa Kymenlaakson keskussairaalassa sekä Korkeavuorenkadun drive-in-pisteessä ja Kouvolassa Marjoniemen terveysasemalla sekä Hallituskadun drive-in-pisteessä.
  • Kotihoidon palvelujen piirissä olevilta pääasiallisesti asiakkaan kotona.
  • Asumis- ja hoivapalvelujen piirissä olevilta asumisyksikössä tai kotona.

Näytteenottopisteet

Kotka

Kymenlaakson keskussairaala, drive-in -koronanäytteenotto (saapuminen entisen ambulanssirampin kautta), näytteenotto avoinna ma-pe kello 8.15-15.30 ja viikonloppuisin kello 8.15-13.30.

Kymenlaakson keskussairaalan sisäänkäynnit.

Kotkansaaren drive-in -näytteenotto sijaitsee osoitteessa Korkeavuorenkatu 10 ja on avoinna ma–pe klo 8–10 ja klo 13–18 sekä la–su klo 10–16. Saapuminen näytteenottopisteeseen tapahtuu Koulukadun kautta.

Kotkan Korkeavuorenkadun drive-in -näytteenottopiste sijaitsee entisen Teboilin kentällä Kotkansaarella, kulku tapahtuu Koulukadun kautta.

Kouvola

Marjoniemen terveysasema, näytteenotto avoinna ma-pe klo 8.15-15.30 ja viikonloppuisin klo 8.15-13.30. Sisäänkäynti on Marjoniemen terveysaseman A-ovesta rakennuksen oikeassa päädyssä, käynti ovelle on on alaparkkipaikan kautta. Näyte voidaan ottaa myös drive-in -periaatteella.

Marjoniemen terveysaseman sisäänkäynnit.

Kouvolan drive-in -näytteenotto sijaitsee osoitteessa Hallituskatu 7 (Pihlajalinnan toimipisteen pysäköintialue) ja on avoinna ma–pe klo 8–10 ja klo 13–18 sekä la–su klo 10–16. Odotathan vuoroasi tukkimatta ajokaistaa.

Kouvolan Hallituskadun drive-in -näytteenottopiste sijaitsee Kouvolan keskustassa Pihlajalinnan toimipisteen pysäköintialueella.

Koronavirustestin tulosten saaminen:

Koronavirustestituloksia ei tiedustella Päivystysavun numerosta tai päivystyksestä. Covid 19 -näytteiden vastauksien ajat vaihtelevat.

Toimi näin, jos odotat koronavirustestin tuloksia:

1) Negatiivisesta testituloksesta ilmoitetaan tekstiviestillä tai voidaan sopia, että asiakas katsoo itse vastauksen OmaKanta-palvelusta. Tekstiviesti-ilmoituksia lähetetään myös viikonloppuisin.
2) Positiivisesta testituloksesta soitetaan asiakkaalle ja annetaan samalla toimintaohjeita.
3) Näytteen vastaus tulee näkyviin myös omiin potilastietoihin eli se löytyy sähköisesti OmaKanta-palvelusta.
4) Mikäli vastausta ei kuulu neljässä päivässä, tietoa voi kysellä myös omalta terveysasemalta.

Muistathan, että koronavirustestissä käyneen henkilön on pysyttävä kotona siihen saakka, kunnes saa testistä negatiivisen tuloksen.


Koronavirustestin kriteerit

Kriteerit Kymsoten alueella 27.5.2020 alkaen: 

  • Näytteet otetaan kaikilta, joilla on hengitystietulehduksen oireita.
  • Oireettomista näytteet otetaan tarvittaessa epidemiaselvityksen osana.