Koronavirustesti

Koronavirustestejä tehdään Etelä- ja Pohjois-Kymenlaaksossa. Koronavirustestiin mennään aina vain ajanvarauksella (myös drive-in-pisteisiin). Ajan voit varata sähköisessä palvelussa tai puhelimitse.

Ennen koronavirustestiä:

  • Tee koronavirustaudin sähköinen oirearvio Omaolo-palvelussa tai oirekysely Koronabotti-palvelussa. Palvelusta saat lähetteen ja ohjeet koronavirustestiin hakeutumisesta. Omaolo- ja Koronabotti-palvelua voivat käyttää henkilöt, joilla on mahdollisuus vahvaan tunnistautumiseen (pankkitunnukset, mobiilivarmenne). Palveluissa voi asioida myös lapsen puolesta (Omaolossa alle 15-vuotiaan ja Koronabotissa alle 16-vuotiaan lapsen).
  • Mikäli sähköisten palveluiden käyttö ei ole mahdollista, niin ota yhteyttä puhelimitse Päivystysapuun p. 116 117. Saat lähetteen ja ohjeet näytteenottoa varten.
  • Koronavirustestiin (myös drive-in) mennään aina vain ajanvarauksella.

Koronavirustestejä tehdään:

  • Kotkassa Kymenlaakson keskussairaalassa sekä Korkeavuorenkadun drive-in-pisteessä ja Kouvolassa Marjoniemen terveysasemalla sekä Hallituskadun drive-in-pisteessä.
  • Kotihoidon palvelujen piirissä olevilta pääasiallisesti asiakkaan kotona.
  • Asumis- ja hoivapalvelujen piirissä olevilta asumisyksikössä tai kotona.
  • Koronavirustestejä tehdään hoidon tarpeen arvioinnin mukaan

Näytteenottopisteet

Hamina

Haminan terveyskeskus (Reutsinkatu 1, 49400 Hamina), drive-in -koronanäytteenotto (saapuminen tapahtuu Tuulimyllynrinteen kautta). Näytteenottopiste on avoinna arkisin klo 11.00–14.15. Koronavirustestiin mennään aina vain ajanvarauksella

Haminan terveyskeskuksen koronanäytteenottopiste sijaitsee terveyskeskuksen takana. Ajo Tuulimyllynrinteen kautta.

Kotka

Kymenlaakson keskussairaala (Kotkantie 41, 48210 Kotka), drive-in -koronanäytteenotto (saapuminen entisen ambulanssirampin kautta), näytteenotto avoinna arkisin ma-pe kello 10.00-12.00. Koronavirustestiin mennään aina vain ajanvarauksella.

Kymenlaakson keskussairaalan sisäänkäynnit.

Kotkansaaren drive-in -näytteenotto sijaitsee osoitteessa Korkeavuorenkatu 10 ja on avoinna ma–pe klo 9–18 sekä aattoina, arkipyhinä ja la–su klo 10–16. Koronavirustestiin mennään aina vain ajanvarauksella. Saapuminen näytteenottopisteeseen tapahtuu Koulukadun kautta.

Kotkan Korkeavuorenkadun drive-in -näytteenottopiste sijaitsee entisen Teboilin kentällä Kotkansaarella, kulku tapahtuu Koulukadun kautta.

Kouvola

Marjoniemen terveysasema (Marjoniementie 10, 45100 Kouvola), näytteenotto avoinna ma-pe klo 10.00-12.00. Koronavirustestiin mennään aina vain ajanvarauksella. Sisäänkäynti on Marjoniemen terveysaseman A-ovesta rakennuksen oikeassa päädyssä, käynti ovelle on on alaparkkipaikan kautta. Näyte voidaan ottaa myös drive-in -periaatteella.

Marjoniemen terveysaseman sisäänkäynnit.

Kouvolan drive-in -näytteenotto sijaitsee osoitteessa Hallituskatu 7 (Pihlajalinnan toimipisteen pysäköintialue) ja on avoinna ma–pe klo 9–18 sekä aattoina, arkipyhinä ja la–su klo 10–16. Koronavirustestiin mennään aina vain ajanvarauksella. Odotathan vuoroasi tukkimatta ajokaistaa.

Kouvolan Hallituskadun drive-in -näytteenottopiste sijaitsee Kouvolan keskustassa Pihlajalinnan toimipisteen pysäköintialueella.

Koronavirustestin tulosten saaminen:

Koronavirustestituloksia ei tiedustella Päivystysavun numerosta tai päivystyksestä. Covid 19 -näytteiden vastauksien ajat vaihtelevat.

Toimi näin, jos odotat koronavirustestin tuloksia:

1) Negatiivisesta testituloksesta ilmoitetaan tekstiviestillä.
2) Positiivisesta testituloksesta soitetaan asiakkaalle ja annetaan samalla toimintaohjeita.
3) Näytteen vastaus tulee näkyviin myös omiin potilastietoihin eli se löytyy sähköisesti Omakanta-palvelusta. Valitettavasti 30.11.2020 alkaen kaikki koronatestivastaukset eivät enää kirjaudu Omakanta-palveluun.
4) Mikäli vastausta ei kuulu neljässä päivässä, tietoa voi kysellä myös omalta terveysasemalta.

Muistathan, että koronavirustestissä käyneen henkilön on pysyttävä kotona siihen saakka, kunnes saa testistä negatiivisen tuloksen.


Koronavirustestin kriteerit

Kriteerit Kymsoten alueella 27.5.2020 alkaen: 

  • Näytteet otetaan kaikilta, joilla on hengitystietulehduksen oireita.
  • Oireettomista näytteet otetaan tarvittaessa epidemiaselvityksen osana.