Rokotusten tilanne Kymenlaaksossa

38907

Kymenlaaksossa annettua koronarokotusta.
Kymenlaakson väestöstä n. 22 % on saanut 1. rokotuksen ja 2,3 % myös 2. rokotuksen.

80 vuotta täyttäneistä on rokotettu n. 90 %
75-79 -vuotiaista n. 85 %.
70-74 -vuotiaista n. 52 %

Kymenlaakson koronarokotusten tilanne 9.4.2021. Tilanne päivitetään kerran viikossa.

Koronarokotukset ovat käynnissä Kymenlaaksossa

Koronarokotukset aloitettiin Kymenlaaksossa joulukuussa 2020 pienellä rokote-erällä. Kymsote noudattaa Suomen koronarokotestrategiaa, jossa väestön rokotusjärjestys on määritelty.

Kymsotessa noudatetaan Suomen koronarokotestrategiaa ja THL:n rokotusjärjestystä.

Koronavirusrokote tarjotaan vaiheittain kaikille kymenlaaksolaisille, kun rokotteita on riittävästi saatavilla. Rokotus on kaikille – myös terveydenhuollon henkilöstölle – vapaaehtoinen ja maksuton.

Koronarokotusten etenemisen tilannekatsaus 7.4.2021.
Arvio koronarokotusten etenemisestä 7.4.2021.

1. Koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö, ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat sekä muun palveluasumisen asukkaat.

  • Sote-alan ammattilaiset – käynnissä parhaillaan
  • Tehostetun ympärivuorokautisen palveluasumisen asukkaat – käynnissä parhaillaan
  • Ikääntyneet tavallisen palveluasumisen asukkaat – käynnissä parhaillaan
  • Kotihoidon asukkaat – käynnissä parhaillaan

2. Ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava perussairaus.

  • Tänä vuonna 85 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat ikääntyneet ja omaishoitajat – käynnissä parhaillaan
  • 80–84-vuotiaat henkilöt ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat ikääntyneet sekä omaishoitajat – käynnissä parhaillaan
  • 75–79-vuotiaat henkilöt ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat ikääntyneet sekä omaishoitajat – käynnissä parhaillaan
  • 70–74-vuotiaat henkilöt ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat ikääntyneet sekä omaishoitajat – käynnissä parhaillaan
  • 16–69-vuotiaat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustartunnalle erittäin voimakkaasti altistava sairaus – keskeytetty toistaiseksi 19.3.2021 alkaen
  • 18–69-vuotiaat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus – ei vielä aloitettu

3. Muu väestö

Ryhmän rokotuksia ei ole vielä aloitettu. Koronarokotetta tarjotaan Suomessa kaikille 16 vuotta täyttäneille. Tätä nuorempien rokottaminen tulee ajankohtaiseksi vasta lapsia koskevien rokote- ja vaikuttavuustutkimusten valmistuttua.

Rokotusjärjestyksen mukaisia eri ryhmiä rokotetaan myös samanaikaisesti.


Rokotukset alkoivat joulukuussa 2020

Kymenlaaksossa aloitettiin ensimmäiset koronavirusrokotukset pienellä rokote-erällä 29.12.2020. Ensimmäiseksi rokotusta tarjottiin Kymsotessa niille terveydenhuollon henkilöille, jotka työskentelevät koronaviruspotilaiden kanssa ns. eturintamassa.

Tammikuussa sote-ammattilaisten rokottaminen jatkui THL:n kriteerien mukaisessa järjestyksessä niin Kymsoten kuin yksityisen sektorinkin työntekijöille.

Koronarokotteiden antaminen laajeni Kymenlaaksossa asiakkaille 15.1.2021, jolloin päästiin aloittamaan rokotukset ikääntyneille tehostetun palveluasumisen asiakkaille. Tämän jälkeen rokotetta tarjottiin kaikille tehostetun palveluasumisen asiakkaille, ikääntyneille ja erityisryhmille, riippumatta siitä, onko kyseessä Kymsoten vai yksityisen palveluntarjoajan yksikkö. Sote-ammattilaisten ja hoivakotien asiakkaiden koronarokotukset jatkuvat edelleen eri puolilla Kymenlaaksoa.

Joukkorokotukset käynnistyivät 25.2.2021 yli 85-vuotiaiden kymenlaaksolaisten rokotuksilla. Joukkorokotukset laajenivat maaliskuun aikana yli 70-vuotiaisiin. Rokotuksia laajennettiin maaliskuussa myös 18–69-vuotiaisiin henkilöihin, joilla on vakavalle koronavirustartunnalle erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Tämän ryhmän rokotukset on kuitenkin keskeytetty toistaiseksi 19.3.2021 alkaen.

Kymenlaaksossa kuten muuallakin Suomessa rokotukset aloitettiin Pfizerin ja Biontechin rokotteella.