Suun terveydenhuolto

Kymsoten omissa suun terveydenhuollon yksiköissä kiireellisen hoidon lisäksi annetaan myös kiireettömiä vastaanottoaikoja. Potilaat, joiden ajat on peruttu kevään aikana, saavat uuden ajan postitse kesän ja syksyn aikana. Potilaan ottaessa yhteyttä ammattilainen arvioi hoidon tarpeen ja kiireellisyyden, minkä perusteella potilas saa ajan vastaanotolle. Kiirehoito jatkuu ennallaan.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä hammashoitolaan saavuttaessa, sillä odotustiloissa ei ole aina mahdollista noudattaa turvavälejä.


Päivystys virka-ajan ulkopuolella

Virka-ajan ulkopuolinen päivystys (ma–pe klo 16–21 ja la–su sekä arkipyhäpäivystys klo 10–21) on Kymenlaakson keskussairaalassa, osoitteessa Kotkantie 41. Sisäänkäynti hammaslääkäripäivystykseen on päivystyksen ovesta, joka sijaitsee uudessa sairaalaosassa. Hammaslääkäripäivystys toimii ajanvarauksella, soita iltaisin klo 15–21 ja arkipyhinä ja viikonloppuisin klo 8–21 Päivystysapu numeroon 116 117. Hammaslääkäripäivystys on tarkoitettu vain kiireellistä hammaslääkärin apua tarvitseviin tilanteisiin.

Yöaikaan (klo 21-07) hammaslääkäripäivystys on Töölön sairaalassa Helsingissä, puh. 040 621 5699.

Kiirehoidon kriteerit

Kiirehoidon kriteerit eli tilanteet, jolloin hammaslääkärin päivystykseen kannattaa tulla:

Turvotus, suun avausrajoitus, suu ei mene kiinni, nielemisvaikeus, kuume edellisten yhteydessä, hammastapaturma, haavauma suussa, verenvuoto esim. poiston jälkeen, jos suu tuntuu täyttyvän nopeasti verellä, kova kipu, johon särkylääke ei auta, särky kestää pitkään, vaikka hammasta ei ärsytetä esim. kylmällä tai kuumalla, särky estää nukkumisen, lohkeama, jos mukana edellä mainittuja oireita. 


Palveluiden keskittäminen Miehikkälän, Virolahden ja Pyhtään alueella

Hammashoitolat

Miehikkälän, Virolahden ja Pyhtään hammashoitoloiden toiminnasta vastaa Terveystalo. Päätös ei koske näitä yksikköjä.