Suun terveydenhuolto

Kymsoten omissa suun terveydenhuollon yksiköissä kiireellisen hoidon lisäksi annetaan myös kiireettömiä vastaanottoaikoja. Potilaat, joiden ajat on peruttu kevään aikana, saavat uuden ajan postitse kesän ja syksyn aikana. Potilaan ottaessa yhteyttä ammattilainen arvioi hoidon tarpeen ja kiireellisyyden, minkä perusteella potilas saa ajan vastaanotolle. Kiirehoito jatkuu ennallaan.


Päivystys virka-ajan ulkopuolella

Virka-ajan ulkopuolinen päivystys (ma–pe klo 16–21 ja la–su sekä arkipyhäpäivystys klo 10–21) on siirtynyt takaisin Kymenlaakson keskussairaalaan, osoitteeseen Kotkantie 41. Sisäänkäynti hammaslääkäripäivystykseen on päivystyksen ovesta, joka sijaitsee uudessa sairaalaosassa. Hammaslääkäripäivystys toimii ajanvarauksella, soita Päivystysapu 116 117  arkisin klo 15 – 21 ja arkipyhinä ja viikonloppuisin klo 8 – 21. Hammaslääkäripäivystys on tarkoitettu vain kiireellistä hammaslääkärin apua tarvitseviin tilanteisiin.

Yöaikaan hammaslääkäripäivystys on Töölön sairaalassa Helsingissä, puh. 040 621 5699.

Kiirehoidon kriteerit

Kiirehoidon kriteerit eli tilanteet, jolloin hammaslääkärin päivystykseen kannattaa tulla:

Turvotus, suun avausrajoitus, suu ei mene kiinni, nielemisvaikeus, kuume edellisten yhteydessä, hammastapaturma, haavauma suussa, verenvuoto esim. poiston jälkeen, jos suu tuntuu täyttyvän nopeasti verellä, kova kipu, johon särkylääke ei auta, särky kestää pitkään, vaikka hammasta ei ärsytetä esim. kylmällä tai kuumalla, särky estää nukkumisen, lohkeama, jos mukana edellä mainittuja oireita. 


Palveluiden keskittäminen Miehikkälän, Virolahden ja Pyhtään alueella

Hammashoitolat

Miehikkälän, Virolahden ja Pyhtään hammashoitoloiden toiminnasta vastaa Terveystalo. Päätös ei koske näitä yksikköjä.