Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto ja neuvolat

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Terveystarkastusohjelman toteuttaminen (mukaan lukien lääkärintarkastukset) ja rokotustoiminta jatkuvat hygieniaohjeita noudattaen. Vastaanotot vain ajanvarauksella ja muut yhteydenotot puhelimitse tai Wilman välityksellä.

Oppilaan ei pidä tulla kouluun, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita. Jos lapsi sairastuu koulupäivän aikana, oireinen lapsi siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan vanhempaansa aikuisen valvonnassa.

Koronaoireisia oppilaita ei ohjata terveydenhoitajan vastaanotolle. Oireisten oppilaiden osalta vanhemmat toimivat Kymsoten ohjeen mukaan. Tutustu päiväkoti-ikäisten ja koululaisten vanhemmille tarkoitettuihin toimintaohjeisiin täältä: https://korona.kymsote.fi/toimintaohjeet/lapset/

ja toisen asteen opiskelijoille tarkoitettuihin toimintaohjeisiin täältä:
https://korona.kymsote.fi/opiskelijat/

Lasten riskiryhmiä varten on laadittu ohjeistukset liittyen kouluun ja päiväkotiin palaamiseen, katso ne alla olevasta linkistä.

Koronavirukseen liittyvissä asioissa tulee olla yhteydessä kaikkia kuntalaisia palveleviin numeroihin:

Valtakunnallinen yleinen koronaviruspuhelinneuvonta p. 0295 535 535 tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta arkisin klo 8-21 ja la klo 9-15. Päivystysapunumeroon 116 117 tulee soittaa vain, mikäli on oireita.


Neuvolapalvelut

Äitiysneuvolan terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotot toimivat normaalisti terveystarkastusten toimintaohjeiden mukaisesti.

Koronavirusinfektioon sairastuneen raskaana olevan raskauden seuranta hoidetaan äitiysneuvolan ja äitiyspoliklinikan yhteistyönä jokaisen yksilöllisen hoidontarpeen mukaisesti.

Lastenneuvolan terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotot jatkuvat normaalisti terveystarkastusten toimintaohjeiden mukaisesti.

Raskauden ehkäisyyn liittyvä palvelu jatkuu normaalisti.

Neuvolapalvelut vastaavat myös epidemiatilanteen aiheuttamaan tuen tarpeeseen. Äitiys- ja lastenneuvolassa tarjotaan yksilöllistä tukea ja apua tarvittaessa. Neuvoloiden ajanvaraus ja neuvonta toimii Haminassa, Kotkassa ja Kouvolassa Ma-To 8-14 ja Pe 8–13 numerossa 05 220 2100. Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän ajanvaraus- ja puhelinajat löytyvät Kymsoten verkkosivuilta.

Lasten toiminta-, puhe- ja fysioterapia jatkuvat toistaiseksi

Lasten kehityksellisissä palveluissa ja kuntoutuksessa fysio-, toiminta- ja puheterapeutit, sairaanhoitajat, psykologit, kuntoutusohjaajat ja lääkärit arvioivat, tutkivat ja hoitavat lapsia ja perheitä toimivat normaalisti. Vastaanottoja pidetään mahdollisuuksien mukaan myös etäkontaktina.