Ikääntyneiden palvelut

Kymsoten tuottamissa palveluissa tehdään poikkeusjärjestelyjä, joilla turvataan riskiryhmään kuuluvien, yli 70-vuotiaiden suoja tartuntavaaraa vastaan.

Terveys- ja hyvinvointipisteet

Kymsoten terveys- ja hyvinvointipisteet ovat suljettuja toistaiseksi. Henkilökunta on siirretty muihin tehtäviin koronavirustilanteen vuoksi. Asiakkaita kehotetaan olemaan tarvittaessa yhteydessä terveysasemille.

Kouvolan terveys- ja hyvinvointipiste Virtaamon Fysioterapeutin palvelut toistaiseksi avoinna rajoitetusti. Varaukset ja yhteydenotot vain puhelimitse numerosta  040 4865 533.

Kotikäynnit

Ikääntyneiden palveluissa kiireettömät kotikäynnit hoidetaan puhelimella, etäkontaktilla tai siirretään eteenpäin toistaiseksi. Muutenkin virtuaaliyhteyksiä ja etäkontaktointia lisätään.

Ennaltaehkäisevä toiminta

Ennalta ehkäisevässä toiminnassa tehtävät ryhmä- tai kotikäynnit 75-vuotta täyttäneille (ikäryhmälle kohdistettu toiminta, henkilöt eivät ole palveluiden piirissä) perutaan toistaiseksi.

Kotihoito

Kotihoidon päiväkeskukset ovat osittain avattuja, mutta toiminnassa kiinnitetään erityishuomiota turvaväleihin, suojautumiseen ja hygieniaan. Henkilökunta varjelee parhaansa mukaan asiakkaita altistumiselta ja suojaa itseään asiakkaalta tulevalta altistukselta.

Seuraamme koko ajan Suomen hallituksen antamia koronaohjeita ja toimimme myös päiväkeskustoiminnan osalta niiden mukaisesti. Koronatilanne voi loppu vuoden aikana muuttua ja joudumme uudelleen arvioimaan päiväkeskustoiminnan sulkemista.

Asumispalveluissa on edelleen voimassa ns. vierailukielto. Kun päiväkeskus toimii yhteisissä tiloissa asumisen kanssa niin päiväkeskusta ei voida vielä avata. Tästä syystä Valkealan ja Elimäen päiväkeskusten avaaminen siirtyy tuonnemmaksi. Kotkassa avataan Koskenrinteen Närhennurkan päiväkeskus korvaamaan Kotkan ja Karhulan päiväkeskukset.