Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksen edustalle sairaalakontti päivystyksen käyttöön 9.2.2021 alkaen

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 08.02.2021 klo 13:18

Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksen edustalle pystytetty sairaalakontti otetaan päivystyksen käyttöön tiistaiaamusta 9.2.2021 kello 8 alkaen. Kontti on sairaalakäyttöön suunniteltu ja rakennettu. Kontissa hoidetaan kaikki päivystykseen itsenäisesti tai saatettuna saapuvat potilaat joka päivä kello 08-22. Tarkkailua vaativat petipotilaat hoidetaan sisällä päivystyksen normaaleissa tiloissa. Samoin yöaikaan kaikki potilaat hoidetaan sisällä päivystyksen normaaleissa tiloissa.

Kontin sisäänkäynti on samalla paikalla, mistä päivystykseen normaalisti kuljetaan. Konttien välittömään läheisyyteen on asennettu selkeät opasteet, jotka ohjaavat potilaan oikeaan paikkaan: kello 8-22 konttiin ja kello 22-08 sisälle sairaalarakennukseen.

Kontti on lämmitetty ja ilmastoitu. Sisäänkäynnin luona kontin sisällä on ilmoittautumisautomaatti ja opasteet, jotka ohjaavat infektio-oireista kärsivät ja muut potilaat erillisiin odotustiloihin. Paikalla oleva henkilökunta opastaa tarvittaessa. Sairaalakontti otetaan käyttöön alueen koronatilanteen vuoksi. Sairaalakontti mahdollistaa tehokkaamman infektioiden torjunnan. Infektiovastaanotto toimii edelleen Marjoniemen terveysasemalla.

Ennen päivystykseen hakeutumista tulee aina soittaa Päivystysapu 116117 -palveluun tai sähköisesti tehdä oirearvio osoitteessa Omaolo.fi. Hätätapauksissa soitetaan 112.