Opiskelijat

Koronavirustilanne on tuonut merkittäviä arjen haasteita kymenlaaksolaisille oppilaitoksille niin henkilöstölle kuin opiskelijoillekin. Oheisten ohjeistusten avulla normaali opiskeluarjen toiminta pyritään turvaamaan mahdollisimman hyvin. Ohjeistusta voidaan tarvittaessa muuttaa tai tarkentaa, mikäli tilanne muuttuu.

Vaikean koronavirustaudin riski ei ole lisääntynyt terveillä tai niillä nuorilla, joiden perussairaus, esimerkiksi astma tai diabetes, on hoitotasapainossa. Sairastumisriski ei ole yleensä kohonnut myöskään nuorilla, joilla on vaikea perussairaus tai jotka tarvitsevat puolustuskykyä lamaavaa eli immunosuppressiivista lääkitystä. Sen sijaan lääkityksen lopettaminen voi olla vaarallista.

Yleisiä toimintaohjeita opiskelijoille ja oppilaitosten henkilöstölle

Suosittelemme kaikkien toisen asteen oppilaitosten ja korkeakoulujen henkilöstön ja opiskelijoiden perehtyvän seuraaviin ohjeisiin.

  • Oppilaitokseen ei mennä sairaana.
  • Mikäli opiskelija sairastuu kesken päivän, hän poistuu itsenäisesti kotiin tai hän siirtyy erilliseen, turvalliseen tilaan odottamaan hakijan saapumista.
  • Jos opiskelijalla ilmenee tautiin sopivia oireita (väsymys, päänsärky, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennusta tai ripulia) tulee hakeutua koronavirustestiin. Testiin hakeutumisesta huolehtii opiskelija tai opiskelijan huoltaja.
  • Covid-19 -testin tulokset tulevat keskitetysti Tartuntautiyksikön kautta. Opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajat eivät anna tuloksia.
  • Huomioithan alueella olevat suositukset mm. maskin käytöstä. Tällä hetkellä voimassa olevat suositukset luettavissa: https://korona.kymsote.fi/kymenlaakson-tilanne-ja-suositukset/