Matkustajille

Kymsote suosittelee riskimaista Kymenlaaksoon saapuville matkustajille 10 vuorokauden omaehtoista karanteenia.*
Kotimaassa matkustamistakin on syytä harkita tarkkaan ja muistaa huolellisuus perusohjeissa: hyvä käsihygienia, turvavälit ja maskin käyttö.

Riskimaista saapuvien omaehtoisen karanteenin aikana ei ole suositeltavaa mennä työpaikalle, päiväkotiin tai kouluun. Välttämätön liikkuminen, kuten lääkärissä käynti, on mahdollista – tällöin suositellaan käyttämään kasvomaskia. Omaehtoisessa karanteenissa tulee välttää julkisten liikennevälineiden käyttöä.

10 vuorokauden omaehtoista karanteenia suositellaan silloin, kun matkustaja saapuu maasta, jossa riski koronavirustartunnalle on korkeampi kuin Suomessa. Eri maiden tilannetta arvioidaan viikoittain. Ajantasainen tieto eri maiden koronatilanteesta ja riskeistä päivitetään THL:n sivuille, johon suositellaan tutustumaan matkustamisen ollessa ajankohtaista.

* Koronaan liittyvää karanteeni- ja eristysaikaa on lyhennetty; muutokset THL:n antamaan ohjeeseen tulivat voimaan maanantaina 12.10.2020. Muutos ei vaikuta sellaisen eristyksen tai karanteenin pituuteen, joka on alkanut ennen maanantaita 12.10.2020.