Kymsoten Lauttarannan kotiutusyksikössä todettu lisää koronavirustartuntoja

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 07.01.2021 klo 11:38

Kouvolassa sijaitsevassa Kymsoten Lauttarannan ikääntyneiden kotiutusyksikön toisessa yksikössä on tähän mennessä todettu koronavirustartunta yhteensä 20 asiakkaalla. Lisäksi tartunta on todettu seitsemällä työntekijällä. Ensimmäiset tartunnat yksikössä todettiin viime viikonloppuna ja uusia on selvinnyt lisää päivittäin. Keskiviikon aikana todettiin yhteensä 10 uutta tartuntaa.

– Tilanne on erittäin vakava. Valitettavasti kun virus pääsee tällaiseen asumisyksikköön, niin se herkästi tarttuu asukkaissa, jotka ovat sekä ikänsä että sairauksiensa puolesta riskiryhmässä niin tartuntojen kuin vakavan tautimuodon osalta, sanoo johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Kymsote testasi kaikki yksikön asiakkaat sekä lisäksi laajasti henkilöstön. Näiden myötä todettiin useita uusia tartuntoja. Lisäksi osalla asiakkaista on ollut oireita, vaikka näiden testitulokset ovat olleet negatiivisia. Kymsote onkin päättänyt uusista testeistä kaikkien oirehtivien osalta.

Koronapositiiviset potilaat hoidetaan heidän vointinsa edellyttämällä tavalla. Muutama tartunnan saanut joutui sairaalahoitoon alkuviikosta.

Koko yksikkö toimii tällä hetkellä karanteenissa eikä siellä ole mahdollista vierailla tai järjestää hoidon ja asumisen lisäksi muuta toimintaa, kuten hoitoneuvotteluita tai virkistystoimintaa.

Kymsoten tartuntatautiyksikkö jatkaa edelleen tartuntaketjun selvittämistä.