Kymsoten koronarokotukset keskitetään maaliskuusta lähtien Kouvolan Hansan ja Kotkan Pasaatin rokotuspisteille

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 14.02.2022 klo 14:34

Haminan, Karhulan ja Virolahden rokotuspisteille voi saapua ajanvarauksella vielä 28.2.2022 saakka, Keltakankaalle 21.2.2022 saakka. Vapaita aikoja on tällä hetkellä tarjolla runsaasti.

Rokotukset keskitetään jatkossa Kymsoten isoimpiin käytössä oleviin rokotuspisteisiin Kouvolan Hansassa ja Kotkan Pasaatissa. Haminan, Karhulan ja Virolahden rokotuspisteet ovat maaliskuusta alkaen auki vain erikseen ilmoitettuina aikoina. Keltakankaan pisteen rokotustoiminta päättyy kokonaan 21.2.2022. Päätökset eivät koske Pyhtään rokotuspistettä, jossa rokotukset jatkuvat edelleen pyhtääläisille ja Pyhtään terveysaseman valinneille.

– Kymenlaaksolaisista täysi-ikäisistä liki 90% on saanut kaksi annosta koronarokotetta. Kun jo 63,7% on saanut myös kolmosannoksen, on tarve usealle rokotuspisteelle selvästi pienentynyt, kertoo Kymsoten rokotuskoordinaattori Mari Ollas.

– Suosittelen lämpimästi pienemmissä Kymenlaakson kunnissa asuvien hyödyntävän lähintä rokotuspistettään vielä helmikuun ajan. Vapaan ajan voi saada jo seuraavalle päivälle.

Muutos koskee vain ajanvarauksella annettavia koronarokotuksia. Jatkossa Haminan, Karhulan ja Virolahden rokotuspisteillä tullaan järjestämään erikseen ilmoitettavia walk in -rokotuspäiviä, joihin voi saapua ilman ajanvarausta.

Kymsoten kaikkiin walk in -koronarokotuksiin voivat saapua 12 vuotta täyttäneet asukkaat. Ilman ajanvarausta voi hakea 1., 2. tai 3. rokoteannoksen. Vakavasti immuunipuutteiset ovat oikeutettuja myös 4. annokseen.

Koska lapsilla on käytössä eri koronarokote, järjestetään 5-11 -vuotiaille omia koronarokotuspäiviä. Lasten rokotuspäiviä on Kouvolassa Hansan rokotuspisteessä ja Kotkassa Pasaatin rokotuspisteessä joka lauantai ainakin helmikuun loppuun asti.

Tulevat walk in -rokotukset päivitetään Kymsoten koronainfoon: https://korona.kymsote.fi/walk-in-koronarokotukset-kymenlaaksossa/

Koronarokotusten ajanvaraus: https://korona.kymsote.fi/koronarokotukset/

Lasten ja nuorten koronarokotukset: https://korona.kymsote.fi/lasten-ja-nuorten-rokotukset/

Korjaus 15.2.2022: Kouvolan Keltakankaan rokotustoiminta päättyy 21.2.2022, ei 28.2.2022, kuten aiemmin ilmoitimme.