Kymsote, Kouvolan kaupunki ja KooKoo edistävät yhdessä rokotuskattavuutta: KooKoon kotiottelussa tarjolla koronarokotuksia 20.11.2021

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 17.11.2021 klo 17:05

Koronarokotuksia järjestetään Kouvolassa rokotuspisteiden ulkopuolella, kun Kouvolan jäähallilla eli Lumon Areenalla on mahdollista saada koronarokotus KooKoon kotiottelussa lauantaina 20.11.2021. Koronarokotuksia annetaan ennen ottelua, erätauoilla ja ottelun jälkeen kello 15.30-19.30. Rokotuspiste sijaitsee jäähallin sisätiloissa, jonne edellytetään pääsylippua.

Koronarokotustapahtumalla halutaan helpottaa rokotukseen hakeutumista, jos rokotus on syystä tai toisesta jäänyt vielä ottamatta. Ykkösrokotusten lisäksi tapahtumassa on mahdollista saada myös tehosterokotuksia eli kakkos- ja kolmosrokotuksia.

KooKoo ja Kouvolan kaupunki haluavat yhteistyöllä Kymsoten kanssa kantaa yhteiskuntavastuuta ja edistää mahdollisimman korkean rokotuskattavuuden saamista Kymenlaaksoon, Kouvolaan ja katsomoihin. Kouvolan kaupunki haluaa kannustaa kouvolalaisia rokotuksiin ja jäähallilla 20.11. koronarokotuksen ottaville on jaossa kertalippuja uimahalliin ja Poikilo-museoihin.
Kymenlaakson rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä on 86,5 prosenttia ja 2. rokotusten osalta 81,8 prosenttia. Koronarokotuskattavuus on korkeinta iäkkäimmissä ikäryhmissä: Kymenlaaksossa yli 55-vuotialla on ykkösrokotuksen osalta yli 90 prosentin rokotuskattavuus.
Kouvolassa rokottamattomia on erityisesti 20-35 -vuotiaiden ikäryhmissä. Valtakunnallisesti tiedetään, että miehet ovat yleensä rokottautuneet naisia vähemmän.

Mikäli rokotustapahtumasta saadaan hyviä kokemuksia ja ihmiset ottavat koronarokotuksia, voidaan vastaavia tapahtumia mahdollisesti järjestää muuallakin Kymenlaaksossa.