Kymsote järjestää walk in -koronarokotuspäivän lauantaina 31.7.2021, tapahtumassa täysi-ikäset voivat noutaa 1. rokotusannoksen ilman ajanvarausta

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 26.07.2021 klo 14:28

Rokotuksia jaetaan ilman ajanvarausta 31.7. Kouvolan Hansan ja Kotkan Pasaatin rokotuspisteissä klo 9-15 tai niin kauan kuin rokoteannoksia riittää.

Walk in -rokotustapahtuman aikana annetaan vain 1. rokoteannoksia Modernan rokotevalmisteella. Walk in -rokotuspäivänä ei näin ollen anneta tehosteannoksia tai muita rokotevalmisteita. Modernan rokotteella ei ole vielä myyntilupaa alle 18 vuotta täyttäneille, minkä vuoksi tapahtumaan voivat saapua vain täysi-ikäiset.

Hansan ja Pasaatin rokotuspisteiden tarkemmat sijainnit löydät täältä.

Walk in -rokotuspäivään voivat saapua myös ne, joille on jo varattu aika 1. rokotukselle 31.7.2021 jälkeen. Jos 1. rokotuksen sovittu aika on ennen 31.7., pyydetään tästä aikataulusta pitämään kiinni. Walk in -päivän aikana rokotettavien 2. aika annetaan rokotuksen yhteydessä, ja aikaväli annosten välillä on 12 viikkoa. Kymsote pyytää rokotettavan huomioivan tämän ja varmistavan, että on 2. rokotteen saannin aikaan paikkakunnalla.

– Kymenlaaksolaiset ovat kovasti toivoneet koronarokotusten walk in -päivää. Toivottavasti saamme tempauksella innostettua rokotukseen niitä, joilla ajan varaaminen on syystä tai toisesta jäänyt rästiin. Tänä lauantaina rokote on helppo hakea vaikkapa kauppareissun yhteydessä, kertoo Kymsoten rokotuskoordinaattori Jenni Jaatinen innostuneesti.

Rokotuspäivä järjestetään, sillä Kymsotelle toimitettiin odotettua enemmän Modernan rokotevalmistetta. Walk in -päivällä pyritään minimoimaan mahdollisesti hukkaan jäävät rokoteannokset.

– Modernaa tuli yksinkertaisesti enemmän kuin pyysimme. Päätimme ratkaista tämän positiivisen ongelman järjestämällä erillisen rokotuspäivän, Jaatinen selittää.

– Annamme tapahtumassa ainoastaan 1. rokoteannoksia, sillä enenevissä määrin annettavat tehosteannokset vähentävät vapaiden aikojen määrää ensimmäiseen rokotukseen. Pyrimme näin mahdollisimman korkeaan rokotekattavuuteen. Koko tiimimme puolesta toivotamme kaikki 1. annosta vailla olevat tervetulleeksi rokotukseen!

Rokotukseen vain terveenä ja virallisen henkilöllisyystodistuksen kanssa

Kymsote pyytää huomioimaan, että tapahtuman luonteen vuoksi voi pisteille syntyä jonoa. Jos odotusaika tuntuu saapumishetkellä pitkältä, suositellaan tarkastamaan tilanne myöhemmin uudestaan.

Kymsoten ohjeet rokotukseen tulijoille pitävät paikkansa myös walk in -päivänä:

  • Rokotukseen tullaan vain terveenä.
  • Rokotukseen saapuvan tulee käyttää kasvomaskia, huuhdella kädet desinfiointiaineella ja pitää vähintään 2 metrin turvaväli muihin.
  • Rokotukseen tulijalla tulee olla mukanaan virallinen henkilöllisyystodistus, kuten kela-kortti, ajokortti, henkilökortti tai passi.
  • Suositellaan pukeutumaan vaatteisiin, jossa olkavarren saa helposti paljaaksi.

Itse rokotus kestää alle 5 minuuttia. Sen ottamisen jälkeen tulee jäädä rokotuspisteelle vielä 15 minuutiksi odottamaan. Rokotuksen jälkeen voi tulla lieviä sivuoireita, kuten paikalliskipua, päänsärkyä tai kuumetta.

Lisää ohjeita rokotukseen tulijalle.

Tietoa rokotevalmisteista.