Kymenlaaksossa perjantaina 18 uutta koronatartuntaa, Joukkoaltistumisia päiväkodeissa ja kouluissa

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 22.01.2021 klo 14:22

Kymenlaaksossa todettiin perjantaina 22.1.2021 yhteensä 18 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on yhdeksän koronaviruspotilasta.

Kotkassa on todettu yksittäisiin tartuntoihin liittyviä joukkoaltistumisia seuraavissa kouluissa ja päiväkodeissa: Utumetsän päiväkoti, Hovinpuiston päiväkoti ja Karhuvuoren koulu. Altistumiset koskevat vain tiettyjä päiväkotiryhmiä tai luokkia. Koulu- ja päiväkotiryhmissä mahdollisesti altistuneet ovat jo saaneet tietoa Wilman tai Muksunetin kautta.

Kouvolassa joukkoaltistumisia on todettu Kymintehtaan koulussa, jossa altistuneita on tänään todettu lisää. Koulusta ollaan yhteydessä altistuneisiin.

Joukkoaltistumisten poikkeuksellisen suuresta altistuneiden määrästä johtuen Kymsoten tartuntatautiyksikkö ei pysty olemaan yhteydessä kaikkiin altistuneisiin ensimmäisen vuorokauden aikana.
Altistuneiden on noudatettava seuraavia ohjeita:

Karanteeni

Koronavirukselle altistunut määrätään karanteeniin. Karanteenin pituus on 14 päivää. Karanteenissa ollessa tulee välttää lähikontaktia oman talouden ulkopuolisiin ihmisiin. Ulos voi mennä, kunhan pitää vähintään 2–5 metrin etäisyyden muihin ihmisiin. Esimerkiksi päiväkotiin, kouluun, töihin, kauppaan tai harrastuksiin ei karanteenissa saa mennä.

Kun perheenjäsen on määrätty karanteeniin

Niin kauan kuin karanteeniin määrätty henkilö on oireeton eikä hänellä ole todettu koronavirustartuntaa, voivat henkilön perheenjäsenet jatkaa elämäänsä normaalisti yleisiä suosituksia noudattaen. He voivat käydä esimerkiksi töissä, kaupassa ja harrastuksissa. Perheenjäsenten ei tarvitse välttää lähikontaktia karanteenissa olevaan henkilöön, sillä hän on ainoastaan altistunut koronavirukselle. Heti jos karanteenissa oleva henkilö alkaa oireilla, hänen tulee hakeutua koronavirustestiin – tällöin perheenjäsenten suositellaan jäävän omaehtoiseen karanteeniin testituloksen saamiseen asti.

Nämä toimintaohjeet ja muuta koronatietoa löytyy myös verkkosivuiltamme:
www.korona.kymsote.fi

englanniksi:
www.korona.kymsote.fi/en/

venäjäksi:
www.korona.kymsote.ru/

Lisäksi tarjolla on tiiviitä koronainfopaketetteja, joissa myös tiedot karanteenista, kielillä arabia, tigrinia, somalia ja dari:
https://korona.kymsote.fi/viittoma-ja-vieraskieliset-infomateriaalit/