Kymenlaaksossa koronavirustartunnat kasvussa

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 17.03.2021 klo 15:23

Kymenlaaksossa koronavirustilanne on kääntynyt viimeisen viikon aikana edellisiä viikkoja huonommaksi. Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä piti alueen kiihtymisvaiheessa, mutta samalla tuoretta muutosta huolestuttavana Kymenlaakson kokonaistilanteen suhteen. Uusista tartunnoista myös muuntovirusepäilyjä on huomattava osa.

Viimeisen seitsemän päivän aikana Kymenlaaksossa on todettu 41 uutta koronavirustartuntaa, mikä selkeästi enemmän kuin edellisellä viikon jaksolla, jolloin niitä oli 17. Kymenlaakson kahden viikon ilmaantuvuusluku on nyt yli 30. Positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä on 1,4 prosenttia. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kolme koronaviruspotilasta.

Tartuntojen jäljitys on Kymenlaaksossa edelleen hyvällä tasolla. Tartunnoista pystytään jäljittämään 90 prosenttia. Kymenlaaksossa uusista tartunnoista muuntovirusepäily on lähes puolessa tapauksista, mutta vahvistuneita tuloksia näistä ei vielä ole. Tartuntoja on nyt myös jälleen tullut enemmän ulkomailta, joita on seitsemän uusista tapauksista. Lisäksi tartuntoja Kymenlaaksoon on tullut huonommassa tilanteessa olevilta alueilta kuten Uudeltamaalta ja Etelä-Karjalasta, ja näihin myös liittyy Kymenlaakson alueella jatkotartuntoja.

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa muistuttaa kymenlaaksolaisia korkeasta tartuntariskistä.

– Tällä hetkellä tartunnan voi saada missä päin Kymenlaaksoa tahansa. Erityisesti erittäin herkästi tarttuvat muuntovirukset nostavat riskiä korkealle tasolle koko maakunnan alueella.

– Kyllä tartunnoissa näkyy, että on tavattu muita ihmisiä enemmän kuin tämän hetken tilanteessa olisi suotavaa. Meidän jokaisen pitää miettiä, miten voimme vähentää kaikkia kohtaamisia muiden kanssa.

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt muutoksia alueen rajoituksiin ja suosituksiin.