Kymenlaakson koronavirustilanteessa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 20.01.2021 klo 13:19

Koronakoordinaatioryhmä täsmensi toisen asteen etäopetussuositusta, jotta abiturienttien kirjoituksiin valmistautumista voitaisiin tukea myös lähiopetuksella.

Kymenlaakson koronavirustilanteessa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia viimeisen viikon aikana. Viime viikolla uusia tartuntoja todettiin 44, mikä oli kuitenkin selkeästi vähemmän kuin vuoden ensimmäisellä viikolla, jolloin tartuntoja oli 72. Sen sijaan tällä viikolla uusi tartuntoja on tähän mennessä todettu jo 32, joista 19 uutta tänään keskiviikkona.

Positiivisten tulosten osuus kaikista näytteistä on hieman laskenut aiemmasta ja se on nyt 3,9 %. Osuus on kuitenkin edelleen korkea. Viime viikkojen tartunnoista noin 20 % on todettua henkilöillä, joilla ei ole vakituista asuinpaikkaa Kymenlaaksossa tai Suomessa. Lisäksi tartuntoja on todettua myös ulkomailla matkustaneilla kymenlaaksolaisilla, erityisesti Virossa tai Venäjällä käyntien jälkeen. Tartunnoista pystytään jäljittämään tällä hetkellä noin 80 %.

Ns. brittivarianttia ei Kymenlaaksossa ole tavattu lisää sitten joulun jälkeisen ajan, mutta Kymenlaaksossa otettuja testejä tutkitaan varianttien osalta jatkuvasti.

Abiturienttien kirjoituksiin valmistautumista voidaan tukea välttämättömällä lähiopetuksella

Koronakoordinaatioryhmä linjasi, että nykyisessä tilanteessa Kymenlaaksossa jatketaan tällä hetkellä käytössä olevilla suosituksilla ja rajoituksilla 14.2.2021 asti. Lisäksi Aluehallintovirastolle annettiin suositus jatkaa leviämisvaiheen rajoitusten mukaista päätöstä tapahtumista ja yleisötilaisuuksista 28.2.2021 asti. AVI valmistelee määräystään annettavaksi ensi viikolla.

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä keskusteli myös abiturienttien kirjoituksiin valmistautumisen turvaamisesta. Ryhmä linjasi, että toisen asteen etäopetussuosituksen välttämätön lähiopetus koskee myös erityisesti erityistukea tarvitsevia abiturientteja kirjoituksiin valmistautumisessa. Lähiopetus on järjestettävä kuitenkin suojautumis- ja turvaohjeita tarkasti noudattaen. Suositus on voimassa ylioppilaskirjoituksiin asti.

– Suosituksen täsmennyksellä halutaan antaa kunnille mahdollisuus järjestää lähiopetusta niille abiturienteille, joille se on tarpeen kirjoitusten valmistautumisessa. Unohtamatta tietenkään, että järjestelyt tehdään muita olemassa olevia ohjeita ja suosituksia noudattaen, toteaa johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Kunnat tiedottavat tarkemmin lukioita ja abiturientteja välttämättömän lähiopetuksen yksityiskohdista.