Kymenlaakson koronavirustilanteessa ei muutoksia

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 06.11.2020 klo 12:18

Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä on jälleen tänään arvioinut maakunnan koronatilannetta. Kokouksessa todettiin, että Kouvolan tilanne jatkuu kiihtymisvaiheessa ja muun maakunnan osalta jatkuu perustaso. Seuraavan kerran arvio tehdään ensi viikon keskiviikkona.

– Vielä ei voida oikein sanoa, miten viime aikojen voimakas testaaminen, tiukka jäljitystyö ja tiukentuneet rajoitukset ovat vaikuttaneet, mutta seuraamme tilannetta tarkasti, sanoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

– Päätös kiihtymisvaiheesta tehtiin tarkan harkinnan perusteella, joten samoin mahdollinen palaaminen perustasolle vaatii tarkkaa harkintaa ja selkeät merkit siitä, että tilanne on aidosti rauhoittunut.

Kymsoten viimeisimmät suositukset ja ohjeet kiihtymisvaiheeseen:

Kymsote antoi keskiviikkona 4.11. Kouvolan kiihtymisvaiheeseen vielä aiempaa tiukempia suosituksia. Kymsote kehotti myös muita maakunnan kuntia noudattamaan suosituksia mahdollisuuksien mukaan. Tuoreimmat suositukset:

  • Lukioissa ja ammattiopistoissa, korkeakouluissa, aikuiskoulutuksen oppilaitoksissa, kansalais- ja työväenopistoissa sekä muissa vastaavissa opistoissa opettajille, muulle henkilöstölle ja opiskelijoille suositellaan vahvasti maskien käyttöä.
  • Yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja.
  • Yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ja perhejuhlia ei tulisi järjestää.

Kaikki voimassa oleva Kymsoten suositukset löytyvät: https://korona.kymsote.fi/kymenlaakson-tilanne-ja-suositukset/