Kymenlaakson koronatilanteessa ei merkittäviä muutoksia

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 10.03.2021 klo 16:43

Kymenlaaksossa koronavirustilanne on hieman edelleen parantunut viimeisen viikon ajan. Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä linjasi, että maakunta on kiihtymisvaiheessa. Kymenlaakson ympäröivillä alueilla tilanne on pysynyt edelleen huonompana, ja muuntovirusten osuudet lähialueiden uusissa tartunnoissa huolestuttavat edelleen. Kymenlaakson osalta tämä tarkoittaa edelleen kohonnutta riskiä, että tilanne voisi huonontua myös omalla alueella nopeastikin.

Viimeisen seitsemän päivän aikana Kymenlaaksossa on todettu 17 uutta koronavirustartuntaa, mikä on kymmenen vähemmän kuin edellisen viikon aikana. Kymenlaakson kahden viikon ilmaantuvuusluku on nyt noin 25. Positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä on pudonnut alle prosentin, ollen 0,8 prosenttia.

Kymenlaaksossa ei ole todettu uusia muuntovirustapauksia, ja niitä on todettu tähän mennessä alueella 20 sekä muutama muualla asuvalla kymenlaaksolaisella. Tutkimuksia muuntovirusten selvittämiseksi tehdään koko ajan Kymenlaaksossa otetuista näytteistä.

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa toivoo, ettei hyvä tilanne muutu nopeasti huonompaan suuntaan.

– Tilanne on Kymenlaaksossa nyt hyvä, mutta kun katsoo, miten nopeasti tilanne muuttui vaikkapa Etelä-Karjalassa, niin meidän on todella tärkeä olla varuillaan, ja ennen kaikkea jokaisen pitää jaksaa noudattaa annettuja ohjeita.

– Väsymys on ymmärrettävää, sillä virus on vaikuttanut poikkeuksetta jokaisen elämään vuoden verran. Vieläkään ei ole aika höllentää otetta, vaan meidän tulee ehkäistä tartuntoja tutuin keinoin vielä pitkään.

Kymenlaaksossa astuivat voimaan tiukemmat suositukset ja rajoitukset maanantaina. Näiden myötä mm. yläkoululaiset siirtyivät etäopetukseen ja harrastuksiin palautettiin rajoituksia. Aluehallintoviraston määräyksellä Kymenlaakson kokoontumisrajoitus laski kuuteen henkilöön viime perjantaina ja eilen Valtioneuvoston päätöksellä astuivat voimaan ravintolatoiminnan rajaukset.

– Kaikkien rajoitusten tavoitteena on kontaktien vähentäminen. Tärkeää onkin, että tätä noudatetaan kaikissa arjen hetkissä. Vähäiset kasvokkaiset kontaktit muiden kanssa on tartuntojen ehkäisyn ytimessä. Sen sijaan erittäin suotavaa on, että perheen, ystävien ja läheisten kanssa yhteyttä pidetään tiiviisti muilla keinoin, Mäntymaa sanoo.