Kymenlaakson keskussairaalan infektiopäivystyksen kulkureitit muuttuvat 17.1.2022 klo 8 alkaen

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 14.01.2022 klo 09:56

Maanantaista 17.1.2022 alkaen päiväaikainen kulku Kymenlaakson keskussairaalan infektiopäivystykseen tapahtuu päivystyksen takaa meren puoleisesta ovesta. Tästä ovesta otetaan sisään itse saapuvat infektio-oireista kärsivät potilaat joka päivä klo 8-22. Yöaikaan klo 22-8 sisäänkäynti on päivystyksen normaalin sisäänkäynnin viereisestä ovesta. Paikalle tulee opasteet, jotka ohjaavat infektio-oireiset oikealle ovelle. Molemmilla ovilla on ovikello, jota asiakkaan tulee painaa vuorokaudenajasta riippumatta. Muiden kuin infektio-oireisten päivystyspotilaiden sisäänkäynti tapahtuu normaalin päivystyksen sisäänkäynnin kautta.

Infektiopäivystykseen tulee hakeutua, jos hoidettava vaiva vaatii päivystyksellistä hoitoa ja samanaikaisesti epäillään infektiota. Muut infektiopotilaat hoidetaan infektiovastaanotolla, joka toimii ajanvarauksella keskussairaalalla entisen päivystyksen tiloissa. Sisäänkäynti on rampin kautta. Kouvolassa infektiovastaanotto on Marjoniemen terveysasemalla.

Toisin kuin infektiovastaanotolla, infektiopäivystyksessä ei ole ajanvarausta, vaan potilaat hoidetaan kiireellisyyden mukaisessa järjestyksessä. On kuitenkin tärkeää, että infektiopäivystykseen lähtemistä harkitseva tekee Omaolo-oirearvion tai soittaa päivystysapunumeroon 116 117, jotta hoidon tarpeen arviointi voidaan tehdä etukäteen. Näin infektiopäivystyksen tarpeessa olevien saapuminen voidaan porrastaa ja vältytään ruuhkilta.

Ennen infektiopäivystykseen hakeutumista:

– Jos sinulla on koronan oireita, tee koronavirustaudin oirearvio sähköisesti Koronabotti- tai Omaolo-palvelussa ja seuraa saamiasi ohjeita

– Jos et voi käyttää sähköisiä palveluita tai tarvitset kiireellistä apua, soita Kymsoten Päivystysapuun 116 117. Kuuntele nauhoitteen ohjeet rauhassa loppuun asti ja seuraa saamiasi ohjeita.

– Hätätilanteessa soita 112.

– Valtakunnallinen koronapuhelin 0295 535 535 tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Huom. palvelusta ei saa omaa terveyttä koskevaa neuvontaa tai päivystyksellistä apua.

– Tekstiviestineuvonta 050 902 0163. Neuvontaa tarjotaan tekstiviestitse henkilöille, jotka eivät esimerkiksi kuulovamman tai muun syyn takia voi soittaa puhelimella.

Toimintaohjeet kootusti: https://korona.kymsote.fi