Kymenlaakson huononeva koronatilanne otettava vakavasti

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 29.03.2021 klo 11:38

Kymenlaaksossa on viikonloppuna todettu runsaasti uusia koronatartuntoja: lauantaina 17, sunnuntaina 21 ja maanantaina 16. Tartuntoja on todettu erityisesti nuorilla eli kouluikäisillä ja parikymppisillä sekä heidän lähipiirillään.
– Yläkoulujen ja toisen asteen etäopetuksesta huolimatta kouluikäiset ja opiskelijat ovat saaneet tartuntoja, kertoo johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

– Korona leviää nyt mm. nuorten aikuisten isommalla porukalla pidetyissä illanistujaisissa, saunailloissa ja kavereiden tapaamisissa. Kymenlaakson pahentuva koronatilanne on otettava vakavasti ja on vältettävä kaikkia kokoontumisia, matkustamista ja erityisesti tällaisia vapaa-ajan kontakteja. Tartuntoja on runsaasti myös perhe- ja lähipiirissä.

Kouluikäiset ovat saaneet tartuntoja vanhemmiltaan ja muilta perheenjäseniltään.

– Erityisen herkästi leviävien muuntovirusten osuus lisääntyy Kymenlaaksossa koko ajan, ja siksi myös kaikkia lähipiirin tapaamisiakin tulisi harkita tarkasti.

Sairaalahoidossa on kahdeksan koronaviruspotilasta.

Koronanäytteenottoon on hakeuduttu aiempia viikkoja vilkkaammin. Viime viikolla otettiin 2657 koronanäytettä, mikä on 440 enemmän kuin edeltävällä viikolla. Koronanäytteenoton aikoja lisättiin viikonlopun aikana. Sunnuntaina lisättiin näytteenottoaikoja lähes sadalla, josta noin puolet Kouvolaan ja puolet Kotkaan.