Kouvolan seudun ammattiopistossa todettu yksi koronavirustartunta

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 02.10.2020 klo 13:54

Kouvolan seudun ammattiopistossa on todettu yksi koronavirustartunta. Tämän vuoksi yhteensä kaksitoista henkilöä on määrätty karanteeniin. Opetus voi jatkua normaalisti.

Kouvolan seudun ammattiopiston henkilöstössä on todettu yksi koronavirustartunta. Kymsoten tartuntatautien yksikkö on selvittänyt mahdollisia altistumisia. Tämän perusteella kaksitoista henkilöä on määrätty karanteeniin. Kymsoten tartuntatautien yksikkö on yhteydessä asianomaisiin, joista suurin osa on jo tavoitettu. Kouvolan seudun ammattiopisto tiedottaa tarpeen mukaan opiskelijoille ja henkilöstölle mahdollisista muutoksista toimintaan, mutta tällä hetkellä opiskelu voi jatkua normaalisti myös lähiopiskeluna. Opettajille on suositeltu maskien käyttöä vähintään seuraavan kahden viikon ajaksi.

Laajemmasta altistuksesta ei tällä hetkellä ole viitteitä. Perusohjeita on kuitenkin aina tärkeä noudattaa. Kymsotesta kehotetaan tarkkailemaan mahdollisia koronaviruksen oireita ja hakeutumaan testeihin lievimmissäkin oireissa. Mikäli henkilöllä ilmenee oireita kuten väsymys, päänsärky, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennusta tai ripulia, hänen tulee hakeutua herkästi koronavirustestiin.  Kymenlaaksossa hoitoon hakeudutaan Omaolo.fi-palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä omalle terveysasemalle tai Päivystysapuun p. 116 117.