Koronavilkku-sovellus otetaan käyttöön

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 01.09.2020 klo 14:26

​​Koronaviruksien aiheuttamien tartuntaketjujen katkaisemisen tehostamiseksi Suomessa otetaan 31.8.2020 valtakunnallisesti käyttöön mobiilisovellus nimeltään Koronavilkku. Sovelluksen käyttäjä voi saada tiedon mahdollisesta altistumisestaan ja voi myös ilmoittaa anonyymisti omasta tartunnastaan muille. Sovelluksen käyttö on vapaaehtoista ja sen voi ladata älypuhelimeen maksuttomasti sovelluskaupasta.

Sovelluksella ei korvata terveydenhuollossa tehtävää jäljitystyötä. Sovellus kerää Bluetooth-yhteydellä anonyymisti tietoja läheisyyksistä toisiin puhelimiin ja tarkistaa, onko puhelinten omistaja lähettänyt varoituksen tartunnasta. Kohtaamistiedot vanhenevat automaattisesti 21 päivässä.

Jos sairastut koronavirusinfektioon, voit lähettää sovelluksen kautta varoituksen ihmisille, jotka olet saattanut altistaa. Varoituksen tekemiseksi tarvitset varmistusnumeron, jonka saat, kun terveydenhuollon ammattilainen soittaa sinulle tartunnasta. Samoin joku viime päivinä kohtaamistasi ihmisistä voi lähettää varoituksen tartunnastaan ja tällöin saat ilmoituksen sovellukseen. Terveydenhuolto ei voi lähettää varoitusta puolestasi. Mikäli saat ilmoituksen altistumisesta, sinut ohjataan tekemään Omaolo-koronaoirearvio tai voit jättää terveydenhuollon ammattilaiselle yhteydenottopyynnön. Tutustu sovellukseen: www.koronavilkku.fi