Koronatodistus

EU:n yhteinen koronatodistus sisältää tiedot saaduista koronarokotteista, todistuksen negatiivisesta testituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronavirustaudista. Koronatodistus on saatavilla sähköisesti Omakanta-palvelussa, ja se on mahdollista myös tulostaa.

Mistä koronatodistuksen saa?

Koronatodistuksen noutaminen Omakanta-verkkopalvelusta on helppoa. Todistus tulee näkyviin järjestelmään sähköisesti, ja se on myös mahdollista tulostaa. Saat todistuksen noudattamalla seuraavia ohjeita:

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Tarkista, onko sinulla koronatodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.

Milloin todistus tulee näkyviin Omakantaan?

Koronatodistus tulee näkyviin Omakantaan pääsääntöisesti 10 päivän sisällä rokotteen saamisesta. Mikäli todistus näy Omakannassa ja sillä ei ole välttämätöntä tarvetta, pyydämme odottamaan tietojen kirjautumista maltillisesti.

Tuloste koronarokotuksista

Mikäli tarvitset tulosteen rokotuksistasi, mutta sinulla ei ole pääsyä Omakantaan tai todistus ei näy Omakannassa, tulee sinun olla yhteydessä omaan terveysasemaasi sähköisen asioinnin kautta. Jos olet saanut rokotteen muualla kuin Kymsoten rokotuspisteellä, ole yhteydessä rokotuksen antaneeseen organisaatioon. Tuloste on suomenkielinen eikä ole virallinen koronarokotustodistus.

Sähköiseen asiointiin pääset Hyviksen kautta.

  • Valitse kohta Siirry asiointipalveluun kirjautuaksesi sähköiseen asiointiin. Palveluun tulee tunnistautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  • Aloita asiointi valitsemalla Ota yhteyttä terveysasemaan. Näin pääset valitsemaan avautuvasta listauksesta oman terveysasemasi, johon olet yhteydessä.
  • Terveysaseman valinnan jälkeen pääset täyttämään yhteydenottolomakkeen ja kirjaamaan viestikenttään toiveesi saada rokotustiedoista tuloste itsellesi.
  • Sähköisen asioinnin kautta tuleviin yhteydenottoihin reagoidaan kolmen arkipäivän kuluessa.
  • Tuloste postitetaan sinulle kotiin, tai voit noutaa sen omalta terveysasemaltasi näin sovittaessa.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä asiointipalvelua, voit soittaa koronarokotusten ajanvaraukseen. Puhelinnumerot löydät täältä.

Koronatodistus ja ulkomaanmatka

EU:n yhteistä koronatodistusta voi käyttää EU:n sisäisissä rajanylitystilanteissa.

Kansalaisen on hyvissä ajoin itse huolehdittava siitä, että EU:n koronatodistus on kohdemaassa kelpoinen asiakirja. Lisäksi tulee kiinnittää huomiota pandemia-ajan matkustusrajoituksiin ja -ohjeisiin. Tarpeetonta matkustamista on edelleen syytä välttää.