Koronatietoni.fi-palvelusta saa maksuttoman todistuksen koronatestin tuloksesta myös Kymenlaaksossa

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 25.02.2021 klo 13:11

Koronatestin negatiivisesta tuloksesta voi nyt ladata maksuttoman todistuksen Koronatietoni.fi-palvelusta. Englanninkielisen todistuksen voi tallentaa matkapuhelimeen tai tarvittaessa tulostaa. HUSin tekemiin koronatesteihin liittyvä palvelu toimii Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa.Todistuksella voi todistaa tuoreen negatiivisen koronatestituloksen esimerkiksi välttämättömän matkustamisen yhteydessä. Todistusta ovat toivoneet etenkin ne, joille matkustaminen ulkomaille on välttämätöntä. Automatisoitu palvelu helpottaa myös terveydenhuollon työmäärää, kun todistuksen saa itsepalveluna.

Koronatestitodistukseen on merkitty henkilötiedot, testipäivä ja testaustapa. Tarvittaessa todistukseen voi täydentää myös passin tiedot, jos kohdemaa sitä edellyttää.

Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Todistuksen hankkiminen toisen henkilön, kuten lapsen, puolesta tulee mahdolliseksi myöhemmin. Palvelu toimii HUS Diagnostiikkakeskuksen analysoimissa koronatesteissä Uudenmaan ja Kymenlaakson asukkaille.

Koronatietoni.fi-palvelu avautui tiistaina 23.2.2021 ensin suomeksi, mutta se laajenee jatkossa myös ruotsin- ja englanninkieliseksi. Palvelun on tuottanut HUS.