Koronarokotukset

Tästä osiosta löydät tietoa koronarokotteista, rokotuksiin hakeutumisesta ja Kymenlaakson koronarokotustilanteesta.

Kymsote tiedottaa eri tavoin joukkorokotusten etenemisestä ja eri ryhmien rokotusten alkamisesta. Rokotusten aikataulu riippuu rokotteiden saatavuudesta, siksi tiedot täydentyvät vähitellen. Ajantasaiset tiedot löytyvät aina tätä sivustolta.

Joukkorokotukset ovat käynnissä

Joukkorokotukset ovat alkaneet Kymenlaaksossa. Oman ryhmän ajanvarauksen avautuessa rokotusajan voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse.

Tällä hetkellä rokotetaan 70-vuotiaita ja tätä vanhempia henkilöitä sekä heidän omaishoitajiaan. Tämä ryhmä voi varata aikoja rokotuksiin.

Rokotusvuorossa ovat myös sairauden tai tilan vuoksi 1. tai 2. riskiryhmään kuuluvat 65-69 -vuotiaat henkilöt.

Sairauden tai tilan vuoksi riskiryhmiin kuuluvien rokotusryhmät laajenevat 12.4.2021 alkaen:
1. riskiryhmään kuuluvien rokotukset laajenevat ikäryhmälle 18-64 -vuotiaat. Ajanvaraus alkaa 12.4.2021. Myös 1. riskiryhmään kuuluvat 65-69 -vuotiaat voivat edelleen hakeutua rokotuksiin. 1. riskiryhmään kuuluvat 16-17 -vuotiaat eivät voi vielä varata rokotusaikoja, heidän rokotuksistaan pyritään kertomaan mahdollisimman pian.

2. riskiryhmään kuuluvien rokotukset laajenevat ikäryhmään 60-64 -vuotiaat. Ajanvaraus alkaa 12.4.2021. Myös 2. riskiryhmään kuuluvat 65-69 -vuotiaat voivat edelleen hakeutua rokotuksiin.

Kymsote perui 19.3.2021 Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päätöksen myötä sairaudelliseen 1. riskiryhmään kuuluvien 18-69 -vuotiaiden rokotusajat. Aikoja peruttiin noin kaksituhatta. Kymsote on yhteydessä näihin henkilöihin ja tarjoaa uutta rokotusaikaa, yhteydenottosoitot ovat alkaneet.

Koronarokotusten etenemisen tilannekatsaus 7.4.2021.
Arvio koronarokotusten etenemisestä 7.4.2021.

Sähköinen ajanvaraus

Läheiset voivat auttaa iäkkäitä henkilöitä sähköisessä ajanvarauksessa, mutta siihen tarvitaan rokotettavan sähköinen tunnistautuminen, esimerkiksi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Ajanvaraus puhelimitse

Rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse.

Rokotuspisteet

Koronarokotuksia tehdään eri puolilla Kymenlaaksoa. Tieto rokotuspisteistä päivitetään sitä mukaa, kun rokotuspisteiden sijainnit vahvistuvat. Koronarokotuksiin tullaan aina ajanvarauksella.


Kymenlaakson koronarokotusten tilanne 9.4.2021

38 907

Kymenlaaksossa annettua koronarokotusta.
Kymenlaakson väestöstä n. 22 % on saanut 1. rokotuksen ja 2,3 % myös 2. rokotuksen.

Kymenlaakson koronarokotusten tilanne 9.4.21. Tilanne päivitetään kerran viikossa.


Yleistä koronarokotteista

Koronavirusrokotteet antavat suojaa vakavia tautitapauksia vastaan. Koronarokotteen ottaminen on Suomessa vapaaehtoista ja maksutonta, ja sitä tarjotaan kaikille 16 vuotta täyttäneille.

Rokotusjärjestys

Koronarokotetta saadaan Suomeen vähitellen ja myyntiluvat asettavat ehtoja rokotteiden käytölle, minkä vuoksi rokotetta voidaan aluksi tarjota vain tietyille ryhmille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä koronarokotuksista

Suojaavatko rokotteet koronavirustartunnalta? Ovatko rokotteet turvallisia? Kuinka pitkään rokotteen antama suoja kestää? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin ja niihin annettuihin vastauksiin.