Koronarokotukset

Tästä osiosta löydät tietoa koronarokotteista, rokotuksiin hakeutumisesta ja Kymenlaakson koronarokotustilanteesta.

Kymsote tiedottaa eri tavoin joukkorokotusten etenemisestä ja eri ryhmien rokotusten alkamisesta. Rokotusten aikataulu riippuu rokotteiden saatavuudesta, siksi tiedot täydentyvät vähitellen. Ajantasaiset tiedot löytyvät aina tätä sivustolta.

Joukkorokotukset ovat käynnissä

Joukkorokotukset ovat alkaneet Kymenlaaksossa. Oman ryhmän ajanvarauksen avautuessa rokotusajan voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse. Tällä hetkellä rokotetaan tänä vuonna 85 vuotta täyttäviä ja tätä vanhempia henkilöitä sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia yli 70-vuotiaita henkilöitä ja omaishoitajia. Ajanvaraus tälle ryhmälle on edelleen käynnissä.

Tällä hetkellä rokotusaikoja voivat varata myös 65–69-vuotiaat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustartunnalle erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Tämän ryhmän rokotukset on aloitettu.

Katso riskiryhmien tarkemmat kriteerit THL:n sivuilta

Rokotusaikoja voivat tällä hetkellä varata myös 80–84-vuotiaat henkilöt sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat ja omaishoitajat. Rokotukset alkavat 10.3.2021.

70–80-vuotiaiden koronarokotukset käynnistyvät heti, kun heille soveltuvaa rokotevalmistetta on riittävästi saatavilla.

Katso Kymenlaakson rokotustilanne

Sähköinen ajanvaraus

Läheiset voivat auttaa iäkkäitä henkilöitä sähköisessä ajanvarauksessa, mutta siihen tarvitaan rokotettavan sähköinen tunnistautuminen, esimerkiksi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Ajanvaraus puhelimitse

Rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse. Iäkkäiden henkilöiden kanssa samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat henkilöt voivat varata ajan vain puhelimitse. Samoin omaishoidon piirissä olevat voivat varata puhelimitse ajan sekä omaishoidettavalle että omaishoitajalle. Rokotusaikaa tarjotaan tällä hetkellä vain iäkkään kanssa samassa taloudessa asuvalle tai omaishoitajalle – ei muille läheisille, vaikka he olisivat tekemisissä iäkkään henkilön kanssa.

Rokotuspisteet

Koronarokotuksia tehdään eri puolilla Kymenlaaksoa. Tieto rokotuspisteistä päivitetään sitä mukaa, kun rokotuspisteiden sijainnit vahvistuvat. Koronarokotuksiin tullaan aina ajanvarauksella.


Kymenlaakson koronarokotusten tilanne 5.3.2021

8617

sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille annettua rokotetta

8466

ikääntyneille sekä palveluasumisen asiakkaille annettua rokotetta, joista 960 annettu kotihoidon asukkaille

17 083

yhteensä annettua rokotetta, joista noin 3623 on 2. rokotetta

Kymenlaakson koronarokotusten tilanne 5.3.21. Tiedot päivitetään kerran viikossa.


Yleistä koronarokotteista

Koronavirusrokotteet antavat suojaa vakavia tautitapauksia vastaan. Koronarokotteen ottaminen on Suomessa vapaaehtoista ja maksutonta, ja sitä tarjotaan kaikille 16 vuotta täyttäneille.

Rokotusjärjestys

Koronarokotetta saadaan Suomeen vähitellen ja myyntiluvat asettavat ehtoja rokotteiden käytölle, minkä vuoksi rokotetta voidaan aluksi tarjota vain tietyille ryhmille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä koronarokotuksista

Suojaavatko rokotteet koronavirustartunnalta? Ovatko rokotteet turvallisia? Kuinka pitkään rokotteen antama suoja kestää? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin ja niihin annettuihin vastauksiin.