Koronarokotukset 30-39-vuotiaille käynnistyvät viikolla 22

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 27.05.2021 klo 10:59

Koronarokotukset laajenevat Kymenlaaksossa 30-39-vuotiaiden ikäryhmälle. Ajanvaraus avautuu maanantaina 31.5.2021.

Asiakkaita pyydetään käyttämään ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta. Mikäli sähköisen ajanvarauksen käyttö ei ole mahdollista, rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse. Mikäli sähköisessä ajanvarauksessa on ruuhkaa ja palvelu hidastuu, pyydämme yrittämään myöhemmin uudelleen. Tietoa ajanvarauksesta täältä: https://korona.kymsote.fi/ajanvaraus-rokotukseen/

Parhaillaan rokotuspisteissä on käynnissä myös ikääntyneiden 2. rokotukset. Eli rokotuspisteillä rokotetaan 30-39-vuotiaiden ikäryhmän kanssa samaan aikaan huomattavan paljon ikääntyneitä, jotka ovat saaneet 1. rokotuksen 12 viikkoa sitten.

Tämän vuoksi vapaita rokotusaikoja ei ole heti varattavissa yhtä paljon kuin aiemmin. Samoin eri rokotuspisteissä on eroja, kuinka paljon vapaita aikoja on tarjolla. Rokotteita on kuitenkin tällekin ikäryhmälle riittävästi, rokotukset vain jakaantuvat useammalle viikolle.

Tilanne sähköisessä ajanvarauksessakin voi muuttua eri päivinä. Rokotusaikoja lisätään, mikäli saadaan lisää rokotteita käytettäväksi tai joku peruu ajan. Rokotusaikoja avataan aina vain 2-3 viikoksi eteenpäin. Näin kaikki rokotteet saadaan käytettyä ja rokotukset annettua tehokkaasti.

Kymsote muistuttaa, että kymenlaaksolaiset voivat varata ajan mihin tahansa Kymsoten rokotuspisteeseen kotikunnasta riippumatta. Poikkeuksena on Pyhtään rokotuspiste, joka palvelee vain pyhtääläisiä tai Pyhtään terveysaseman valinneita.