Koronarokotuksen 2. annosta voi aikaistaa 6 viikon rokotusvälille walk in- tapahtumissa

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 09.09.2021 klo 15:54

12-15 -vuotiaat voivat saada koronarokotuksen myös kouluissa

Koronarokotukset etenevät Kymenlaaksossa noin 9000 rokotuksen viikkotahtia. Walk in -rokotuksia eli rokotustapahtumia, joihin voi saapua ilman ajanvarausta, järjestetään jälleen eri puolilla Kymenlaaksoa. Walk in -rokotusten aikataulu löytyy täältä:
https://korona.kymsote.fi/walk-in-koronarokotukset-kymenlaaksossa/

Ensi viikolla walk in -rokotuksia järjestetään ensimmäistä kertaa myös rokotuspisteiden ulkopuolella; koronarokotukset jalkautuvat Xamkin Kouvolan ja Kotkan kampuksille, joissa rokotuksia annetaan ainoastaan kyseisen paikan opiskelijoille ja henkilöstölle. Jalkautumisella koetetaan saada nostettua erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten rokotuskattavuutta alueella.

Kymenlaaksossa rokotuskattavuus on 12 vuotta täyttäneessä väestössä: ensimmäinen annos 82,9 prosenttia ja toinen annos 63,8 prosenttia. (Lähde: https://www.thl.fi/episeuranta/rokotukset/koronarokotusten_edistyminen.html )

– Kehotamme kaikkia hakeutumaan rokotuksiin, joihin pääsee nyt nopeasti ja helposti, sekä ajanvarauksella että ilman, koronarokotuskoordinaattori Jenni Jaatinen muistuttaa.

12-15 -vuotiaat voivat ilmoittautua 1. rokotukseen koulun terveydenhoitajalle

Nuorimpien rokotettavien ikäryhmän eli 12-15 -vuotiaiden rokotukset ovat edenneet muutamassa viikossa nopeasti. Kymsotessa halutaan varmistaa, että kaikilla ikäryhmään kuuluvilla koululaisilla on mahdollisuus ottaa koronarokotus helposti. Tämän vuoksi koronarokotuksen 1. annos on mahdollista ottaa myös kouluterveydenhuollon kautta eli käytännössä rokotukset järjestetään usein nuoren omalla koululla. Mikäli 12-15 -vuotias on kiinnostunut saamaan 1. koronarokotuksen kouluterveydenhuollossa, hänen tai hänen huoltajansa tulee ilmoittautua oman koulun terveydenhoitajalle viimeistään maanantaina 13.9.2021. Asiasta tiedotetaan myös Wilma-viestein. 12-15 -vuotiaat voivat edelleen hakeutua koronarokotuksiin myös ajanvarauksen kautta tai saapumalla walk in -rokotuksiin.

Rokotusväliksi vähintään kuusi viikkoa

Koronarokotusten 1. ja 2. annosten rokotusväli lyhenee myös Kymenlaaksossa. Rokotusväli on aiemmin ollut vähintään 8 viikkoa, nyt rokotukseen voi hakeutua 6 viikon kuluttua ykkösannoksesta.
– Rokotevalmisteita on nyt hyvin tarjolla, joten kuuden viikon rokotusvälillä voidaan nopeuttaa täyden rokotuskattavuuden saavuttamista alueella, hallintoylilääkäri Kari Kristeri kertoo.
– Kakkosrokotusta kannattaa aikaistaa erityisesti, mikäli sille on henkilökohtaisesti tarvetta: oman tai läheisen terveydentilan vuoksi tai on esimerkiksi matkustamassa ulkomaille tai osallistumassa syksyn ylioppilaskirjoituksiin.

Koronarokotuksen 2. annoksen aikaistaminen on mahdollista walk in -tapahtumissa, ajanvarauksen kautta ei voi aikaistaa 2. rokotusannosta.