Koronarokotukseen pääsee ilman ajanvarausta tänään 19.8. ja ensi viikolla 28.8.2021

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 19.08.2021 klo 10:57

Tänään walk in -rokotusiltaan odotetaan erityisesti 12-15 -vuotiaita, joille on järjestetty oma linja ja jono.

Kymsote järjestää walk in -koronarokotusillan tänään 19.8.2021 kaikille kymenlaaksolaisille Kouvolan Hansan ja Haminan rokotuspisteillä.

  • Kello 17.15-18.15 rokotetaan vain 12 -15 -vuotiaita ja heidän saattajiaan.
  • Kello 18.15-21 rokotetaan lisäksi kaikkia muitakin kymenlaaksolaisia.
  • Koululaisille ja heidän saattajilleen on rokotusillassa oma linja ja oma jono.
  • Tapahtumassa kaikki 12 vuotta täyttäneet voivat hakea 1. rokotusannoksensa tai aikaistaa 2. annostaan ilman ajanvarausta. Aikaistaminen on mahdollista vain, jos edellisestä annoksesta on kulunut vähintään 8 viikkoa.
  • Annettavat rokotevalmisteet ovat Pfizerin Comirnaty ja Modernan Spikevax.

Tänään rokotuspisteillä oli alun perin tarkoitus rokottaa vain 12-15-vuotiaita koululaisia. Heitä ja huoltajia on tiedotettu asiasta erikseen Wilman välityksellä.

– Päädyimme viime hetkellä laajentamaan torstai-illan kaikille halukkaille kymenlaaksolaisille. Käytettävissä oleva henkilöstö ja saatavilla olevien annosten määrä mahdollistavat rokottamisen alkuperäistä suunnitelmaa suuremmalla kapasiteetilla, kertoo rokotuskoordinaattori Jenni Jaatinen.

– Koululaisille saattajineen on edelleen oma linja ja jono. He ovat tänään etusijalla.

Seuraava walk in -tapahtuma 28.8.2021

Rokotukseen voi saapua ilman ajanvarausta myös lauantaina 28.8.2021, jolloin rokotteita jaetaan Kouvolan Hansan ja Kotkan Pasaatin rokotuspisteillä klo 9-15. Päivä on avoin kaikille 12 vuotta täyttäneille kymenlaaksolaisille, ja pisteillä on mahdollista aikaistaa tehosteannosta, mikäli edellisestä rokotuksesta on aikaa vähintään 8 viikkoa. Annettava valmiste on tuolloin Comirnaty.

Walk in -päivään saapuvia pyydetään huomioimaan, että rokotuspisteelle saattaa syntyä jonoa.

– Asukkaat ovat ottaneet walk in -päivät hyvin omakseen, ja käytännöt ovat viimeisten rokotuspäivien aikana terävöityneet. Jonotus on sujunut oikein hyvässä hengessä, vaikka väkeä on saapunut rokotukseen runsaastikin. Alkusumpun jälkeen myös jonotusajat ovat lyhentyneet. Loppupäivästä rokotuspisteille on voinut olla vain viiden minuutin jononpätkä, Jaatinen avaa.

Walk in -päiviä järjestetään lisää syyskuussa, jolloin ajanvarauksella ja ilman ajanvarausta tapahtuvia rokotuksia voidaan toteuttaa rinnakkain.

Tarkat ohjeet walk in -päivään saapuville ja tulevat rokotuspäivät kerätään verkkoon.