Koronarokotteen tehosteannosten kohderyhmät pysyvät Kymenlaaksossa toistaiseksi ennallaan

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 11.11.2022 klo 14:14

Kymsote odottaa vielä tarkempia ohjeita koronarokotteen 4. annoksien laajentamisesta uusiin ikäryhmiin.

Valtioneuvoston koronaministerityöryhmä linjasi 9.11.2022, että jatkossa kunnat ja hyvinvointialueet voivat entistä itsenäisemmin päättää rokotusjärjestyksistään. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ei puolestaan toistaiseksi suosita koronarokotteiden tehosteannosten tarjoamista nykyisiä kohderyhmiä laajemmin.

– Jäämme odottamaan konkreettisempaa valtakunnallista ohjeistusta. Siihen asti rokotukset jatkuvat aivan kuten tähänkin asti, sanoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

– Juuri nyt tärkeintä on keskittyä siihen, että nykyiset kohderyhmät eli vakavalle covid-taudille kaikista haavoittuvaisimmat henkilöt saavat kaikki heille suositellut rokotteet.

Kymsoten rokotuspisteillä on loka-marraskuun aikana käynyt runsaasti väkeä ottamassa sekä korona- että influenssarokotteita.

– Rokotuspisteillä on ollut kiitettävästi väkeä liikkeellä, Mäntymaa kertoo.

– Mikäli 4. koronarokoteannosten laajentamisesta nuorempiin ikäryhmiin tulisi lähiaikoina uusi suositus, käynnistyisivät nämä rokotukset Kymenlaaksossa aikaisintaan joulukuussa sitten, kun tarvittavat järjestelyt on saatu tehtyä.

Tällä hetkellä 4. koronarokoteannosta tarjotaan kaikille 60 vuotta täyttäneille, riskiryhmiin kuuluville 18 vuotta täyttäneille sekä vakavasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Kaikille 65 vuotta täyttäneille, riskiryhmiin kuuluville 18 vuotta täyttäneille ja vakavasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille tarjotaan myös koronarokotteen syystalven tehosteannosta.

Koronarokotteen tehosteannokset suositellaan ottamaan syystalvella yhdessä influenssarokotteen kanssa. Tietoa influenssarokotuksista Kymsoten verkkosivuilla.