Joukkorokotukset yli 85-vuotiaiden ryhmälle alkoivat eilen ja laajentuvat uusille ryhmille viikoilla 10 ja 11

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 26.02.2021 klo 15:25

Sairautensa vuoksi riskiryhmään 1 kuuluvien 65-69 -vuotiaiden koronarokotukset alkavat viikolla 10.

80-84 -vuotiaiden rokotukset alkavat viikolla 11.

Joukkorokotukset alkoivat Kymenlaaksossa eilen. Ensimmäisenä päivänä annettiin väestörokotuspisteissä eri puolilla Kymenlaaksoa yhteensä lähes tuhat koronarokotusta. Rokotuksia annettiin Kouvolassa, Kotkassa, Haminassa ja Miehikkälässä. Pyhtäällä ja Virolahdella rokotukset alkavat huomenna lauantaina.

Ensimmäisenä rokotettavien ryhmänä ovat tänä vuonna 85 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat henkilöt sekä heidän omaishoitajansa ja samassa taloudessa säännöllisesti asuvat henkilöt. Tähän ryhmään kuuluu noin 7000 kymenlaaksolaista. He voivat edelleen varata aikoja koronarokotuksiin.

Sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvien rokotukset alkavat

Seuraava rokotettavien ryhmä on 65-69 -vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Tällaisia sairauksia tai tiloja ovat:elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä. *

Tällä hetkellä ajanvaraus aukeaa ikäryhmälle: tänä vuonna 65 vuotta täyttävistä rokotuspäivänä alle 70-vuotiaisiin. Uusia ikäryhmiä ilmoitetaan vaiheittain lisää.

Vasta myöhemmin rokotetaan henkilöitä, joilla on muita vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia. Nyt rokotetaan ainoastaan henkilöitä, joilla on koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia, jotka on lueteltu em. listassa.

Tämän ryhmän rokotusten ajanvaraus alkaa 2.3.2021 ja rokotuspäivät ovat 8.3. ja 9.3.2021.

Sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvia aletaan rokottaa, koska Kymenlaaksoon on nyt saatu noin 1600-1700 annosta Asztra Zeneca -rokotetta, jota käytetään alle 70-vuotiaille. Rokotteita annetaan rokotuspisteissä eri puolilla maakuntaa.

Ikääntyneiden rokotukset laajenevat

Seuraavana ikääntyneiden rokotettavien ikäryhmä on tänä vuonna 80 vuotta täyttäneistä 84-vuotiaisiin. Rokotusta tarjotaan samalla myös näiden ikääntyneiden omaishoitajille ja samassa taloudessa asuville, 70 vuotta täyttäneille, henkilöille. Tämän ryhmän ajanvaraus avautuu 8.3.2021 ja rokotukset alkavat viikolla 11. Tälle ikääntyneiden ryhmälle on eilen lähetetty kirje, jossa annetaan tietoa koronarokotuksista ja ohjeet ajanvarauksesta.

Suurimpia rokotuspisteitä kauppakeskuksiin

Kymenlaaksossa on käytössä seuraavia rokotuspisteitä, joista uusimmat ovat kauppakeskuksien rokotustilat. Kauppakeskus Hansaan avataan rokotuspiste 15.3.2021. Tällöin Marjoniemen terveysasema poistuu rokotuspistekäytöstä 12.3. alkaen ainakin toistaiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että Marjoniemen terveysasemalla nyt rokotetut saavat ns. kakkosrokotuksensa kauppakeskus Hansan rokotuspisteessä. He saavat tämän tiedon yhdessä kakkosrokotusajan kanssa. Kauppakeskus Pasaatissa on jo käytössä pieni rokotustila, jonne kulku on suoraan Kirkkokadulta. Tämän lisäksi kauppakeskuksen sisälle on tulossa suurempi rokotustila.
Virolahdella rokotuspiste on nyt terveysasemalla, mutta siirtyy myöhemmin Rajasalin tiloihin.

Rokotuspisteiden valinnassa on ensisijaisesti etsitty tiloja Kymsoten omista kiinteistöistä kuten terveysasemilta. Muualla sijaitsevia tiloja valitessa pitää ottaa huomioon lukuisia asioita, joita ovat keskeisen sijainnin lisäksi mm. monet turvallisuusnäkökulmat ja esteettömyys. Erityisesti silloin, kun rokotuspiste perustetaan Kymsoten ulkopuolisiin tiloihin, tavoitellaan pitkäkestoista ratkaisua. Ts. joukkorokotukset voivat kestää tilassa pitkään.

Karhulaan on päätetty perustaa rokotuspiste. Tila on vielä avoinna, joten sinne ei voi vielä varata rokotusaikoja.

Rokotuspisteet kunnittain:

Hamina

Haminan sairaala
Reutsinkatu 1, Hamina (kulku pääovesta, entiset röntgenin tilat)

Kotka

Kauppakeskus Pasaatin liiketila
Kirkkokatu 7, Kotka (sisäänkäynti Kirkkokadulta, entiset Nissenin tilat)

Kouvola

Keltakankaan terveysasema 
Sairaalankaari 15 A, Keltakangas

Marjoniemen terveysasema
Marjoniementie 10, Kouvola, 12.3.2021 saakka

Kauppakeskus Hansa

Torikatu 3, 2 krs., Kouvola (entinen Osuuspankin väistötila), 15.3 alkaen

Miehikkälä

Miehikkälän terveysasema
Keskustie 1 A 4, Miehikkälä

Pyhtää

Pyhtään terveysasema
Huutjärventie 14, Siltakylä
vain pyhtääläiset tai Pyhtään terveysaseman valinneet

Virolahti

Virolahden terveysasema
Itätie 13, Virolahti, ainakin 13.3.2021 saakka

Tarvittaessa rokotuspisteitä muutetaan tai lisätään joukkorokotusten edetessä.

Kymenlaaksossa annettu yhteensä lähes 14000 koronarokotusta

Joukkorokotukset alkoivat eilen torstaina. Ikäryhmään yli 85 vuotta kuuluvia saadaan tällä viikolla rokotettua 1790 henkilöä.

Kymsotessa on koko ajan priorisoitu hoivakotien ja muiden asumispalveluiden asukkaiden rokotukset sekä kotihoidon rokotukset. Asumispalveluiden asukkaiden osalta rokotukset ovat ykkösrokotteen osalta saatu pääosin tehtyä, kotihoidossa annettiin tällä viikolla vielä 140 rokotetta. Koronarokotuksia on nyt annettu ikääntyneille ja muille tehostetun palveluasumisen asukkaille 2510, palveluasumisen asukkaille 690, ikääntyneiden lyhytaikainen asumisen asiakkaille 60 sekä säännöllisen kotihoidon asiakkaille 640 rokotusta.

Kymsotessa rokotukset aloitettiin rokotusjärjestyksen mukaisesti ensimmäisenä koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille on annettu ensi- ja uusinta-annoksia yhteensä 8239 rokotetta.

Kymenlaaksossa on tähän mennessä annettu yhteensä 13 929 koronarokotusta. Näistä 3507 on ns. kakkosrokotetta.

*Tiedot riskiryhmien kriteereistä tarkemmin: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat/riskiryhmien-koronarokotusten-priorisointijarjestys