Joukkorokotukset laajenevat

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 17.03.2021 klo 15:35

Ikäryhmän 75-79 -vuotiaat koronarokotukset alkavat viikolla 12.

Sairautensa vuoksi 1. riskiryhmään kuuluvien rokotukset laajenevat. Ajanvaraus uusille rokotusryhmille avautuu 18.3.2021.

Koronarokotusten seuraava rokotettavien ryhmä on 75-79 -vuotiaat kymenlaaksolaiset. Heidän ajanvarauksensa alkaa 18.3. ja rokotukset käynnistyvät viikolla 12. Myös kaikki tätä vanhemmat voivat edelleen varata aikoja rokotuksiin.
Rokotettavien ryhmään kuuluvat myös ikääntyneiden omaishoitajat ja samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat.

Sairautensa vuoksi 1. riskiryhmään kuuluvien rokotusten ikäraja laajenee. Rokotusta tarjotaan nyt 18–69-vuotiaille henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustartunnalle erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Tällaisia sairauksia tai tiloja ovat:

  • elinsiirto tai kantasolusiirto
  • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • vaikea krooninen munuaissairaus
  • vaikea krooninen keuhkosairaus
  • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä

Tarkemmat tiedot kriteereistä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat/riskiryhmien-koronarokotusten-priorisointijarjestys

Mikäli henkilö ei ole varma, kuuluuko hän sairautensa tai tilansa vuoksi tähän riskiryhmään, asian voi selvittää hoitavalta taholta tai omalta terveysasemalta.
Sairauden vuoksi riskiryhmään kuuluvien kohdalla oikeus rokotukseen koskee ainoastaan riskiryhmäläistä itseään.

Kymsote suosittelee kymenlaaksolaisia käyttämään sähköistä ajanvarausta ruuhkien välttämiseksi. Mikäli sähköinen asiointi ei ole mahdollista, ajan voi varata myös puhelimitse. Ohjeet ajanvaraukseen: https://korona.kymsote.fi/ajanvaraus-rokotukseen/

Sivustollamme https://korona.kymsote.fi/koronarokotukset on paljon koronarokotuksiin liittyvää tietoa, johon kannattaa tutustua.

Päivitetty ja muutettu sairauden vuoksi riskiryhmään kuuluvien lausetta ymmärrettävämmäksi.