Joukkorokotukset Kymenlaaksossa alkavat viikolla 8 – Ensimmäiseksi koronarokotusta tarjotaan 85 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 05.02.2021 klo 14:28

Uusia rokotevalmisteita, Astra-Zenecan ja Modernan rokotteita, on todennäköisesti tulossa Kymenlaaksoon ensi viikolla. Palveluasumisen ja säännöllisen kotihoidon asiakkaiden rokotuksia voidaan mahdollisesti aloittaa jo ensi viikolla.

Kymenlaaksossa päästään aloittamaan joukkorokotukset viikolla 8. Ensimmäisenä koronarokotusta tarjotaan tänä vuonna 85 vuotta täyttäville ja tätä vanhemmille. Koronarokotukseen tulee varata aika. Ensimmäinen rokotettavien ryhmä voi varata aikoja keskiviikosta 17.2.2021 alkaen.

85 vuotta täyttäneet kymenlaaksolaiset saavat tarkempaa tietoa ja ohjeet ajanvarauksesta heille viikolla 6 postitettavasta kirjeestä. Kymsote toivoo, että läheiset voivat auttaa ikääntyneitä rokotuksen ajanvarauksessa ja itse rokotukseen pääsemisessä.

Ne 85-vuotiaat ja vanhemmat, jotka ovat Kymsoten säännöllisen kotihoidon asiakkaita, saavat vielä omalta osaltaan lisätietoa omien palveluidensa kautta. Omaishoidon piirissä olevat voivat varata rokotusajan puhelimitse sekä omaishoidettavalle että omaishoitajalle.

Uusia rokotevalmisteita tulossa myös Kymenlaaksoon – määrät aluksi pieniä

Kymsotessa odotetaan tällä hetkellä tietoa muiden kuin nyt käytössä olevan Pfizerin ja Biontechin rokotteen saamisesta Kymenlaaksoon. Viimeisten tietojen mukaan ensi viikolla voisi olla tulossa pienet erät sekä Astra-Zenecan että Modernan rokotteita. Näistä Astra-Zenecan rokotetta tullaan käyttämään Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän linjauksen mukaisesti alle 70-vuotaiden rokotuksissa. Modernan rokote puolestaan antaa mahdollisuuden tehdä paremmin liikkuvaa rokotustyötä erityisesti ikääntyneille, kun sen rajoitukset ovat logistisesti Pfizerin ja Biontechin rokotetta vähäisemmät.

Uudet rokotevalmisteet helpottaisivat tilannetta Kymenlaaksossa. Toissa viikolla Kymsote sai ilmoituksen, että Pfizerin ja Biontechin rokotteiden toimitusmäärät helmikuussa ovat aiemmin ilmoitettua pienemmät. Mikäli uusia rokotevalmisteita saadaan nyt annetun arvion mukaisesti, tämä mahdollistaisi rokotuksien aloituksen myös muun muassa tavallisessa palveluasumisessa ja kotihoidon asiakkailla helmikuun aikana.

Soteammattilaisten ja hoivakotien asukkaiden rokotukset jatkuvat

Soteammattilaisten ja ympärivuorokautisen hoivan asukkaiden rokotukset ovat tälläkin viikolla jatkuneet eri puolilla Kymenlaaksoa niin 1. kuin 2. rokotuksenkin osalta.

Ammattilaisille on annettu nyt noin 5290 rokotetta. Koronarokotuksia on annettu ikääntyneille ja muille tehostetun palveluasumisen asiakkaille 2510.  Kymenlaaksossa on tähän mennessä annettu yhteensä noin 7800 koronarokotusta. Näistä reilu 2000 on ns. kakkosrokotetta.

Koronarokotukset soteammattilaisille ja ympärivuorokautisen hoivan asiakkaille jatkuvat koko helmikuun ajan.

Rokotuspisteitä useampiin paikkoihin

Kymsote on suunnitellut joukkorokotuksia useampiin pisteisiin. Yli 85-vuotiaiden rokotukset käynnistyvät seuraavissa pisteissä:

Kouvola:
Marjoniemen terveysasema Marjoniementie 10 Kouvola

Kotka:

Kauppakeskus Pasaatin liiketila, Kirkkokatu 7, Kotka (sisäänkäynti suoraan Kirkkokadulta, entiset Nissenin tilat)

Hamina:

Haminan sairaala, Reutsinkatu 1 Hamina (pääovi, entiset röntgenin tilat)

Pyhtää:

Pyhtään terveysasema, Huutjärventie 14, Siltakylä

Rokotepisteiden määrää lisätään joukkorokotusten edetessä.