Joukkorokotukset alkavat eri puolilla Kymenlaaksoa 25.2.2021

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 12.02.2021 klo 14:30

Ensimmäiseksi koronarokotusta tarjotaan 85 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille sekä samassa taloudessa asuville. Heidän ajanvarauksensa avautuu 17.2.2021.

Kymenlaaksossa aloitetaan joukkorokotukset torstaina 25.2.2021. Ensimmäisenä koronarokotuksia annetaan tänä vuonna 85 vuotta täyttäville ja tätä vanhemmille. Uutena linjauksena on, että samaan aikaan rokotusta tarjotaan myös kaikille samassa taloudessa asuville iästä riippumatta. Koronarokotukseen tulee varata aika. Ensimmäinen rokotettavien ryhmä voi varata aikoja keskiviikosta 17.2.2021 alkaen.

85 vuotta täyttäneille kymenlaaksolaisille on lähetetty tällä viikolla kirje, jossa annetaan tietoa koronarokotuksista ja ohjeet ajanvarauksesta. Kymsote toivoo, että läheiset voivat auttaa ikääntyneitä rokotuksen ajanvarauksessa ja itse rokotukseen pääsemisessä. Kirje on lähetetty 5300 kymenlaaksolaiselle, joten puhelinajanvaraus ei pysty käsittelemään kaikkia puheluita saman päivän aikana. Mikäli mahdollista suositellaan käyttämään sähköistä ajanvarausta tai soittamaan esimerkiksi viikolla 8, mikäli puhelinajanvarauksessa on ruuhkaa. Rokotukset alkavat vasta viikko ajanvarauksen avaamisen jälkeen ja rokotukset jatkuvat viikkojen 8-9 jälkeenkin, joten ajanvarauksella ei ole kiire. Ajanvaraus toimii ns. takaisinsoitto-periaatteella. (Ajanvarauksen ohjeet tiedotteen lopussa.)

Uusia rokotevalmisteita saapunut Kymenlaaksoon

Kymsotessa on ollut tähän asti käytössä Pfizerin ja Biontechin rokote. Tällä viikolla on saatu lisäksi pienet erät sekä Astra-Zenecan että Modernan rokotteita. Astra-Zenecan rokotetta tullaan käyttämään Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän linjauksen mukaisesti alle 70-vuotaiden rokotuksissa. Modernan rokote puolestaan sopii myös ikääntyneille ja se soveltuu muita valmisteita paremmin myös liikkuvaan rokotustyöhön. Modernan rokotetta saatiin pieni erä eilen torstaina ja rokotukset on jo aloitettu. Modernan rokotteen myötä päästiin aloittamaan säännöllisen kotihoidon asiakkaiden rokotukset.

Kymenlaaksossa annettu yhteensä 9050 rokotusta

Soteammattilaisten ja palveluasumisen asukkaiden rokotukset ovat tälläkin viikolla jatkuneet eri puolilla Kymenlaaksoa niin 1. kuin 2. rokotuksenkin osalta. Uusien kansallisten ohjeiden mukaisesti 1. ja 2. rokotusten aikaväliä on pidennetty, mikä on nopeuttanut uusien rokotettavien joukon laajentamista.

Tehostetun palveluasumisen eli ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevien asiakkaiden koronarokotukset ovat 1. rokotuksen osalta saatu annettua. Tämä tarkoittaa hoivakodeissa asuvien ikääntyneiden lisäksi vammaispalvelun sekä mielenterveys- ja päihdepalveluiden tehostetun palveluasumisen asiakkaita. Tällä viikolla on päästy aloittamaan myös tavallisen palveluasumisen ikääntyneiden asukkaiden rokotukset, tämä ryhmäkin saadaan 1. rokotuksen osalta rokotettua jo ensi viikon aikana.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille on annettu nyt 5950 rokotetta. Koronarokotuksia on annettu ikääntyneille ja muille tehostetun palveluasumisen asiakkaille 2450, ikääntyneille palveluasumisen asukkaille 450 sekä säännöllisen kotihoidon asukkaille 200 rokotusta. Kymenlaaksossa on tähän mennessä annettu yhteensä noin 9050 koronarokotusta. Näistä reilu 2200 on ns. kakkosrokotetta.

Koronarokotusten ajanvaraus

Ajanvaraus alkaa keskiviikkona 17.2.2021.
Tällöin tänä vuonna 85 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat voivat varata ajan sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse.

Sähköinen ajanvaraus

Läheiset voivat auttaa sähköisessä ajanvarauksessa, mutta siihen tarvitaan rokotettavan sähköinen tunnistautuminen esimerkiksi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.
Sähköinen ajanvaraus: www.korona.kymsote.fi/koronarokotukset

Ajanvaraus puhelimitse

Rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse 17.2.2021 alkaen.
Myös 85 vuotta täyttäneiden kanssa samassa taloudessa asuvat, iästä riippumatta, voivat varata ajan itselleen. He voivat varata ajan vain puhelimitse. Samoin omaishoidon piirissä olevat voivat varata puhelimitse ajan sekä omaishoidettavalle että omaishoitajalle.

Puhelinajanvaraus palvelee ma–pe klo 8–16.

Kouvola p. 05 220 2000

Kotka p. 020 633 6500

Hamina, Miehikkälä ja Virolahti, p. 020 633 6251

Pyhtää, vain pyhtääläiset tai Pyhtään terveysaseman valinneet p. 05 220 2015

Puhelinajanvaraus toimii ns. takaisinsoitto-periaatteella:

  1. Soita ajanvarausnumeroon.
  2. Valitse valikosta 4. Ajanvaraus koronarokotukseen.
  3. Tämän jälkeen toiminnot ovat automaattisia. Puhelinnumerosi tallentuu ja kuulet viestin: ”Soittopyyntösi on vastaanotettu. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.” Sulje puhelin.
  4. Odota takaisinsoittoa. Takaisinsoittopyyntö ei putoa järjestelmästä, joten odota rauhassa. Sinulle soitetaan takaisin mahdollisimman pian, mutta suurista soittomääristä johtuen ei välttämättä saman päivän aikana.

Rokotuspisteet tässä vaiheessa:

Kymsote on suunnitellut joukkorokotuksia useampiin pisteisiin. Viikolla 8 rokotukset käynnistyvät seuraavissa paikoissa:

Kouvola:
Marjoniemen terveysasema Marjoniementie 10 Kouvola

Keltakankaan terveysasema, Sairaalankaari 15 A, Kouvola

Kotka:

Kauppakeskus Pasaatin liiketila, Kirkkokatu 7, Kotka (sisäänkäynti suoraan Kirkkokadulta, entiset Nissenin tilat)

Hamina:

Haminan sairaala, Reutsinkatu 1 Hamina (pääovi, entiset röntgenin tilat)

Miehikkälä:

Miehikkälän terveysasema, Keskustie 1 A 4, Miehikkälä

Pyhtää:

Pyhtään terveysasema, Huutjärventie 14, Siltakylä

Rokotepisteiden määrää lisätään joukkorokotusten edetessä.