Inkeroisissa sijaitsevan kuntosali Inxa Gymin kävijällä todettu koronatartunta – tartuntatautiyksikön koronajäljitys on ruuhkautunut

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 26.03.2021 klo 16:09

Kouvolassa Inkeroisissa sijaitsevan Inxa Gym -kuntosalin kävijällä on todettu koronavirustartunta. Paikalla tiistaina 23.3. kello 18.30-20.30 ja keskiviikkona 24.3.2021 kello 17.40-20 olleet ovat mahdollisesti altistuneet koronavirustartunnalle. Mahdollisesti altistuneita on noin 50.

Mikäli tuolloin paikalla olleella on koronavirukseen sopivia vähäisiäkään oireita (väsymys, päänsärky, kurkkukipu, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennusta tai ripulia) hänen tulee hakeutua herkästi koronavirustestiin.

Kymenlaaksossa hoitoon hakeudutaan sähköisten palveluiden kautta www.omaolo.fi tai https://koronabotti.hus.fi/ tai ottamalla puhelimitse yhteyttä Päivystysapuun p. 116 117.

Koronatartunnat Kymenlaaksossa ovat lisääntyneet ja alueella on useita laajojakin korona-altistumisia. Tartuntatautiyksikön koronajäljitys on tällä hetkellä ruuhkautunut ja yhteydenotoissa on viivettä. Koronajäljittäjät kontaktoivat eli ovat aina ensin yhteydessä koronatartunnan saaneeseen henkilöön ja tämän jälkeen tartuntatautilääkärin ohjeiden mukaisesti mahdollisiin altistuneisiin. Yksi koronatartunnan saanut on voinut altistaa kymmeniä ihmisiä. Tartuntatautiyksikkö tekee töitä myös viikonloppuisin.