Infektiovastaanotot

Kymenlaakson keskussairaalan ja Kouvolan Marjoniemen terveysaseman yhteyteydessä palvelevat erilliset infektiovastaanotot. Infektiovastaanotoilla hoidetaan hyvävointisia erilaisista infektio-oireista kärsiviä potilaita, joilla ei ole hengenahdistusta tai muita vakavia oireita.

Infektiovastaanotoilla parannetaan kymenlaaksolaisten pääsyä koronavirusinfektioon liittyvään terveysneuvontaan, näytteenottoon ja hoitoon. Infektiovastaanotoilla hoidetaan hyvävointisia erilaisista infektio-oireista kärsiviä potilaita, joilla ei ole hengenahdistusta tai muita vakavia oireita.

Mikäli infektio-oireisella potilaalla on hengenahdistusta, muita vakavia oireita, tai hänen tilansa vaatii muuten seurantaa, häntä hoidetaan Kymenlaakson keskussairaalan tai Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksessä. Päivystyksissä infektio-oireiset hoidetaan erillään muista päivystyspotilaista.

Infektiovastaanotot toimivat vain ajanvarauksella eikä paikalle voi tulla ilman varattua aikaa. Kaikkien turvallisuuden varmistamiseksi on myös tärkeää, että paikalle tullaan vasta hieman ennen omaa vastaanottoaikaa, jotta odotustilat eivät ruuhkautuisi.

Asiakkaan ei tarvitse itse tietää, vaativatko hänen oireensa hoitoa terveysasemalla, erityisellä infektiovastaanotolla vai päivystyksessä. Asiakas saa tiedot hoitopaikasta aikaa varatessa.

Ajan varatakseen asiakas soittaa omalle terveysasemalleen tai kiireellisissä ja akuuteissa tilanteissa Päivystysapuun, p. 116 117. Ajan voi varata myös sähköisesti Omaolo-palvelusta. Asiakas saa aikaa varatessaan tarvittavia hoito-ohjeita, tarvittaessa vastaanottoajan ja ohjausta oikeaan paikkaan. Hätätilanteessa soitetaan yleiseen hätänumeroon, p. 112.

Infektio-oireissa tai koronavirustautia muutoin epäiltäessä on hyvä tehdä aina ensin oirearvio Omaolo-palvelussa tai oirekysely Koronabotti-palvelussa. Jos sähköisten palveluiden käyttö ei ole mahdollista, soitetaan Kymsoten Päivystysapuun numeroon 116 117.

Infektiovastaanottojen aukioloajat ja sijainnit

Etelä-Kymenlaakson infektiovastaanotto

Kymenlaakson keskussairaalan infektiovastaanotto (entiset päivystystilat, kulku entisen ambulanssirampin viereisiä portaita pitkin) on avoinna arkisin kello 8–20 ja viikonloppuisin kello 11–17. Helatorstain 13.5. aukioloaika on kello 11-17.

Poikkeukselliset liikennejärjestelyt Kymenlaakson keskussairaalan edustalla

Kotkassa Paimenportin eritasoliittymän rakennustyöt vaikuttavat Kymenlaakson keskussairaalassa asioivien saapumiseen vuoden 2021 loppuun saakka. Sairaalaan tulijoita pyydetään varautumaan viivästyksiin reiteillä ja varaamaan tavallista enemmän aikaa matkustamiseen.

Pohjois-Kymenlaakson infektiovastaanotto

Marjoniemen terveysaseman (Marjoniementie 10, 45100 Kouvola) yhteydessä oleva infektiovastaanotto (sisäänkäynti entisten päivystystilojen ovista) on avoinna arkisin klo 8-16.


Infektiopäivystys

Mikäli potilaalla on hengenahdistusta tai muita vakavia oireita, häntä hoidetaan Kymenlaakson keskussairaalan päivystyksessä tai Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksessä. Päivystyksissä pidetään infektio-oireiset erillään muista päivystyspotilaista.

Kiireellisissä ja akuuteissa tapauksissa soitetaan ensin Päivystysapuun, p. 116 117.

Kymenlaakson keskussairaalan päivystys sijaitsee uudessa sairaalaosassa ja on auki 24/7.

Pohjois-Kymen sairaalan päivystys on auki 24/7.