Infektiovastaanotot

Kymenlaakson keskussairaalaan ja Kouvolan Marjoniemen terveysaseman yhteyteen on perustettu erilliset infektiovastaanotot, jotka palvelevat 31.8.2020 alkaen. Infektiovastaanotoilla hoidetaan hyvävointisia erilaisista infektio-oireista kärsiviä potilaita, joilla ei ole hengenahdistusta tai muita vakavia oireita.

Infektiovastaanotoilla parannetaan kymenlaaksolaisten pääsyä koronavirusinfektioon liittyvään terveysneuvontaan, näytteenottoon ja hoitoon. Infektiovastaanotoilla hoidetaan hyvävointisia erilaisista infektio-oireista kärsiviä potilaita, joilla ei ole hengenahdistusta tai muita vakavia oireita.

Mikäli infektio-oireisella potilaalla on hengenahdistusta, muita vakavia oireita, tai hänen tilansa vaatii muuten seurantaa, häntä hoidetaan Kymenlaakson keskussairaalan tai Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksessä. Päivystyksissä infektio-oireiset hoidetaan erillään muista päivystyspotilaista.

Infektiovastaanotot toimivat vain ajanvarauksella eikä paikalle voi tulla ilman varattua aikaa. Kaikkien turvallisuuden varmistamiseksi on myös tärkeää, että paikalle tullaan vasta hieman ennen omaa vastaanottoaikaa, jotta odotustilat eivät ruuhkautuisi.

Asiakkaan ei tarvitse itse tietää, vaativatko hänen oireensa hoitoa terveysasemalla, erityisellä infektiovastaanotolla vai päivystyksessä. Asiakas saa tiedot hoitopaikasta aikaa varatessa.

Ajan varatakseen asiakas soittaa omalle terveysasemalleen tai kiireellisissä ja akuuteissa tilanteissa Päivystysapuun, p. 116 117. Asiakas saa puhelimitse tarvittavia hoito-ohjeita, tarvittaessa vastaanottoajan ja ohjausta oikeaan paikkaan. Hätätilanteessa soitetaan yleiseen hätänumeroon, p. 112.

Infektio-oireissa tai koronavirustautia muutoin epäiltäessä on hyvä tehdä aina ensin oirearvio Omaolo.fi-palvelussa.

Infektiovastaanottojen aukioloajat ja sijainnit

Etelä-Kymenlaakson infektiovastaanotto

Kymenlaakson keskussairaala (entiset päivystystilat, kulku entisen ambulanssirampin viereisiä portaita pitkin) joka päivä klo 9–20. (1.10.2020 alkaen Etelä-Kymenlaakson infektiovastaanotto on avoinna joka päivä klo 8-20)

Pohjois-Kymenlaakson infektiovastaanotto

Marjoniemen terveysaseman yhteydessä (sisäänkäynti entisten päivystystilojen ovista) ma–pe klo 9–20. (1.10.2020 alkaen Marjoniemen terveysaseman infektiovastaanotto on avoinna joka päivä klo 8-20


Infektiopäivystys

Mikäli potilaalla on hengenahdistusta tai muita vakavia oireita, häntä hoidetaan Kymenlaakson keskussairaalan päivystyksessä tai Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksessä. Päivystyksissä pidetään infektio-oireiset erillään muista päivystyspotilaista.

Kiireellisissä ja akuuteissa tapauksissa soitetaan ensin Päivystysapuun, p. 116 117.

Kymenlaakson keskussairaalan päivystys sijaitsee uudessa sairaalaosassa ja on auki 24/7.

Pohjois-Kymen sairaalan päivystys on auki 24/7.