Infektiovastaanotot

Kymenlaakson keskussairaalan ja Kouvolan Marjoniemen terveysaseman yhteydessä palvelevat erilliset infektiovastaanotot. Infektiovastaanotoilla hoidetaan hyvävointisia erilaisista infektio-oireista kärsiviä potilaita, joilla ei ole hengenahdistusta tai muita vakavia oireita.

Infektiovastaanotoilla parannetaan kymenlaaksolaisten pääsyä koronavirusinfektioon liittyvään terveysneuvontaan, näytteenottoon ja hoitoon. Infektiovastaanotoilla hoidetaan hyvävointisia erilaisista infektio-oireista kärsiviä potilaita, joilla ei ole hengenahdistusta tai muita vakavia oireita.

Infektiovastaanotot toimivat vain ajanvarauksella eikä paikalle voi tulla ilman varattua aikaa. Kaikkien turvallisuuden varmistamiseksi on myös tärkeää, että paikalle tullaan vasta hieman ennen omaa vastaanottoaikaa, jotta odotustilat eivät ruuhkautuisi.

Asiakkaan ei tarvitse itse tietää, vaativatko hänen oireensa hoitoa terveysasemalla, erityisellä infektiovastaanotolla vai päivystyksessä. Asiakas saa tiedot hoitopaikasta aikaa varatessa.

Ajanvaraus infektiovastaanottoon

Ajan varatakseen asiakkaan tulee soittaa omalle terveysasemalleen. Ajan voi varata myös sähköisesti Omaolo-palvelusta. Asiakas saa aikaa varatessaan tarvittavia hoito-ohjeita, tarvittaessa vastaanottoajan ja ohjausta oikeaan paikkaan.

Infektiopäivystys

Mikäli infektio-oireisella potilaalla on hengenahdistusta, muita vakavia oireita, tai hänen tilansa vaatii muuten seurantaa, häntä hoidetaan Kymenlaakson keskussairaalan tai Pohjois-Kymen sairaalan päivystyksessä. Päivystys palvelee 24/7. Päivystyksissä infektio-oireiset hoidetaan erillään muista päivystyspotilaista.

Kiireellisissä ja akuuteissa tapauksissa soitetaan ensin Päivystysapuun, p. 116 117. Hätätilanteessa soitetaan yleiseen hätänumeroon, p. 112.

Infektio-oireissa tai koronavirustautia muutoin epäiltäessä on hyvä tehdä aina ensin oirekysely Koronabotti-palvelussa. Mikäli oireita on paljon ja vointi heikko, voi tehdä oirearvion Omaolo-palvelussa.

Jos sähköisten palveluiden käyttö ei ole mahdollista, soitetaan Kymsoten Päivystysavun koronalinjalle numeroon 116 117. Puhelimen nauhoite tulee kuunnella tarkkaan ja toimia sen mukaisesti. Koronavirukseen liittyvät asiat, myös testaus asioidaan linjalla 1.

Infektiovastaanottojen aukioloajat ja sijainnit

Etelä-Kymenlaakson infektiovastaanotto

Kymenlaakson keskussairaalan infektiovastaanotto (entiset päivystystilat, kulku entisen ambulanssirampin viereisiä portaita pitkin) on avoinna arkisin kello 8–16.

Kymenlaakson keskussairaalan kulkureitit

Poikkeukselliset liikennejärjestelyt Kymenlaakson keskussairaalan edustalla

Kotkassa Paimenportin eritasoliittymän rakennustyöt vaikuttavat Kymenlaakson keskussairaalassa asioivien saapumiseen. Sairaalaan tulijoita pyydetään varautumaan viivästyksiin reiteillä ja varaamaan tavallista enemmän aikaa matkustamiseen.

Pohjois-Kymenlaakson infektiovastaanotto

Marjoniemen terveysaseman (Marjoniementie 10, 45100 Kouvola) yhteydessä oleva infektiovastaanotto (sisäänkäynti entisten päivystystilojen ovista) on avoinna arkisin klo 8-16.