Sairaalat

Tutustu huolellisesti seuraaviin ohjeisiin ennen sairaalassa vierailua.

Yleiset ohjeet sairaalassa vieraileville ja saattajille

Tukihenkilöä tarvitsevalla potilaalla, kuten ikääntyneellä tai lapsella, saa olla yksi saattaja mukana. Vierailut on tarkoitettu ensisijaisesti potilaan lähiomaisille.

Sairaalassa asioiville suositellaan oman suu-nenäsuojuksen eli maskin käyttöä. Kaikkien vierailijoiden on käytettävä suu-nenäsuojusta koko sairaalavierailun ajan ja noudatettava henkilökunnan antamia ohjeita. Sairaalassa vierailevilla tulee olla oma maski, niitä ei ole jaossa ovilla.

Tukihenkilöillä tai osastolla vierailevilla ei saa olla infektio-oireita.

Jokaisen tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Käsidesiä tulee käyttää sairaalaan saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa. Käsidesiä on saatavilla sairaalasta.

Vuodeosastoilla vierailuaika on päivittäin klo 15–18 (poikkeuksena tästä ovat KOKS:n synnyttäjien luona vierailut, lasten vuodeosasto, palliatiivinen hoito ja teho- ja valvontahoito). Vierailun kesto on enintään puoli tuntia.

Vierailijan on ilmoittauduttava osaston kansliaan heti vierailun alussa.

Osastolla hoidettavan potilaan luona saa vierailla kerrallaan yksi henkilö. Poikkeustilanteissa (vierailija tarvitsee avustajaa) vierailijoita voi olla kaksi.

Potilaat tavataan mieluiten osaston yhteistiloissa, jotta turvaetäisyyksiä voidaan ylläpitää. Jos vierailu voi tapahtua vain potilashuoneessa, voi siellä olla kerrallaan vain yhden potilaan vierailijoita.

Sairaalassa liikkuessa tulee noudattaa turvaetäisyyksiä (vähintään 1,5 metriä), myös läheisen kanssa osastoilla vierailtaessa.

Osaston henkilökunta voi tarvittaessa rajoittaa vierailua, jos potilaan turvallinen hoito sitä vaatii.

Nämä ohjeet (annettu 2.10.2020) ovat voimassa niin kauan kuin koronavirustilanne edellyttää suojaustoimia ja rajoituksia sairaalavierailuihin.