Äitiyspoliklinikka ja synnytykset

Mikäli sinulla on flunssan oireita tai olet ollut ulkomailla kahden viikon sisällä ja olet tulossa äitiyspoliklinikalle, naistentautien poliklinikalle tai  synnytysvastaanotolle, ota etukäteen yhteyttä lisäohjeiden saamiseksi.


KOKS

Äitiyspoliklinikka, p. 020 633 6014

Naistentautien poliklinikka, p. 020 633 6010

Synnytysvastaanotto, p. 020 633 6000

Osasto 8, p. 020 633 6024

POKS

Naistentautien poliklinikka, p. 040 626 7705

Äitiyspoliklinikka, p. 040 626 7705


Tukihenkilö

Tukihenkilö voi osallistua seulontaultraäänitutkimuksiin (alkuraskaus ja keskiraskaus), synnytyksen käynnistykseen, alatiesynnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen hoitoon lapsivuodeosastolla. Lisäksi tukihenkilö voi osallistua SYPE-vastaanotolle ja HAL-vastaanotolle.

Mikäli synnytystapana on sektio, tukihenkilö odottaa leikkauksen ajan synnytyssalissa.

Perhehuoneet ovat taas käytössä.

Tukihenkilöitä voi olla vain yksi. Tukihenkilön tulee olla terve. Hänellä ei saa olla infektio-oireita, eikä hän saa olla altistunut koronavirukselle. Lisäksi hänellä ei saa olla ulkomaanmatkoja edeltävään 14 vuorokauteen.

Tukihenkilön tulee käyttää käsihuuhdetta sairaalaan, yksikköön ja potilashuoneeseen tullessa ja sieltä poistuessa. Useamman hengen huoneessa vierailevan tukihenkilön on käytettävä sairaalasta saatavaa kirurgista suu-nenäsuojusta, joka tulee pukea ennen huoneeseen menemistä. Kulku sairaalan sisällä tulee minimoida.

Muita vierailijoita kuin tukihenkilö ei sallita.

Rajoitusten purku koskee kaikkia Kymenlaakson keskussairaalaan saapuvia raskaana olevia ja synnyttäjiä. Rajoituksia voidaan tarvittaessa joutua ottamaan uudelleen käyttöön.

Muut vieraat

Muita vierailijoita kuin tukihenkilö ei sallita.

Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.