Asiointi ja vierailut

Tartuntariskin minimoimiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi yksiköiden vierailuissa ja asioinnissa on voimassa tiettyjä poikkeusjärjestelyjä. Joissakin toimintayksiköissä vierailua on rajoitettu.

Tarkasta yksikkökohtaiset poikkeustilanteet.

Tarkistathan aina ensin yksikkökohtaiset poikkeustilanteen käytännöt ennen asiointia tai vierailua!

Koronavirustilanteen vuoksi Kymsoten toimipisteissä on tehty poikkeusjärjestelyjä, mutta pääsääntöisesti palvelut toimivat kuitenkin normaalisti. Tiedot Kymsoten palveluista löytyvät: www.kymsote.fi

Älä vieraile, jos sinulla on oireita.

Kymsoten yksiköissä ei saa vierailla, jos henkilöllä on vähäisiäkään tartuntataudin oireita (esim. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja/tai päänsärky) tai jos on altistunut koronavirukselle.

Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Käsidesiä tulee käyttää yksikköön saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa. Käsidesiä on saatavilla jokaisessa yksikössä.

Noudata turvaetäisyyksiä.

Yksikössä liikkuessa tulee noudattaa vähintään 2 metrin turvaetäisyyttä, myös läheisten luona vierailtaessa.

Käytä maskia.

Kaikissa Kymsoten sairaaloissa ja muissa toimipisteissä asioivia velvoitetaan käyttämään suu-nenäsuojusta eli maskia. Tämä velvoitus koskee ennen kaikkea saattajia ja vierailijoita, mutta myös kaikkia asiakkaita, joilla ei ole terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia. Velvoitus koskee THL:n ohjeen mukaisesti yli 12-vuotiaita.

Maski pitää olla puettuna jo sairaalan tai toimipisteen ovella. Ensisijaisesti jokaisella tulee olla käytettävissään oma maski.

Kaikkien saattajien ja vierailijoiden on käytettävä suu-nenäsuojusta koko vierailun ajan ja noudatettava henkilökunnan antamia ohjeita. Myös asiakkaana olevat käyttävät maskia koko ajan, mikäli terveys ja tilanne sallivat, henkilökuntalta saa ohjeita.

Kun maski otetaan pois sairaalan tai toimipisteen ulkopuolella, on huolehdittava se asianmukaisesti jäteastiaan.