
Pidä huolta myös henkisestä hyvinvoinnista
Neuvontaa, ohjausta ja tukea liittyen koronavirusepidemian aiheuttamaan poikkeustilanteeseen saa useista puhelinpalveluista. Jos tunnet olosi yksinäiseksi, koet huolta omasta tai läheisesi jaksamisesta tai mieltä painavat muutoin tilanteen aiheuttamat paineet, ota yhteyttä – älä jää yksin.
Valtakunnallinen koronapuhelin
Valtakunnallisesti toimiva yleinen koronaviruspuhelinneuvonta tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta arkisin 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.
Valtakunnallinen koronapuhelin
p. 0295 535 535
Kymsoten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasneuvonta ja -ohjaus
Asiakasneuvontaan ja -ohjaukseen voi ottaa yhteyttä, kun tarvitsee tietoja mielenterveys- ja päihdepalveluista. Yhteyttä voi ottaa itseään tai läheistään koskevissa kysymyksissä. Palveluaika on arkisin klo 8.30–15.30.
Mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasneuvonta ja -ohjaus
p. 040 688 3784
Nuorten Matala
Nuorten Matala -yksiköt tarjoavat matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa, hoidon ja tuen arviointia sekä nuoren ja perheen tarpeeseen vastaavia hoito- ja tukitoimia ilman lähetettä. Puhelinpalvelu toimii arkisin klo 9–13.
Tukea ja ohjausta koululaisille ja opiskelijoille
Kymsoten terveydenhoitajat tarjoavat tukea mm. kasvuun, kehitykseen ja muihin mieltä askarruttaviin asioihin. Koululaisia pyydetään ottamaan yhteyttä omaan kouluterveydenhoitajaan. Lue lisää koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palveluiden sivuilta.
Opiskeluterveydenhuollossa tarjotaan puhelinneuvontaa toisen asteen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille. Palvelu on avoinna maanantaista torstaihin klo 8.30–15.30 ja perjantaisin klo 8.30–14.00.
Puhelinneuvontaan voi soittaa terveyden- ja sairaanhoidon neuvontaan liittyvissä asioissa. Terveysneuvonnan ja omahoidon ohjauksen lisäksi terveydenhoitajat antavat tukea ja ohjausta mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Vastaanottoja tarjoamme rajoitetusti muutamissa toimipisteissä. Älä epäröi soittaa, puhumalla asiat selviävät!
Kymsoten opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajat
p. 040 733 2028
Kymsoten sosiaali- ja kriisipäivystys
Sosiaali- ja kriisipäivystys vastaa kiireellisistä sosiaalihuollon tehtävistä sekä antaa akuuttia kriisiapua äkillisissä traumaattisissa kriisitilanteissa.
Pohjois-Kymenlaakson sosiaali- ja kriisipäivystys
p. 0400 533 595
Etelä-Kymenlaakson sosiaali- ja kriisipäivystys
p. 040 509 5111
Kakspy ry:n Huolipuhelin
Kakspy ry:n Huolipuhelimeen voi soittaa missä tahansa mieltä askarruttavassa tai kuormittavassa asiassa. Huolipuhelin palvelee maanantaista perjantaihin klo 9–15.
Kakspy ry:n Huolipuhelin
p. 05 4600 6000
Kymenlaakson Muistiluotsi
Kymenlaakson Muistiluotsi tarjoaa tukea ja keskusteluapua muistiin, muistisairauksiin ja / tai aivoterveyteen liittyvistä asioista puhelimitse, sähköpostitse tai etäyhteydellä arkisin klo 9 – 15. Muistiluotsit vastaavat puheluihin. Lisätietoja: www.kouvolanseudunmuisti.fi
Kouvolan seudun Muisti ry:n Muistiluotsi
p. 040 523 9697
MIELI ry:n Kriisipuhelin
MIELI Suomen Mielenterveysseuran Kriisipuhelimesta saa keskusteluapua koronaviruksen tai muiden asioiden aiheuttamiin huoliin. Kriisipuhelin päivystää ympäri vuorokauden.
MIELI ry:n Kriisipuhelin
p. 09 2525 0111
Mielenterveyden keskusliiton neuvonta
Valtakunnallinen Mielenterveyden keskusliiton neuvonta tarjoaa tukea minkä tahansa huolenaiheen vuoksi. Neuvonta on avoinna arkisin klo 10–15.
Mielenterveyden keskusliiton neuvonta
p. 020 391 920
Juttukorva
HelsinkiMission järjestämä palvelu tarjoaa keskusteluseuraa yksinäisille, ja sinne voivat soittaa kaiken ikäiset mistäpäin Suomea tahansa. Palvelu on avoinna arkisin klo 13–15.
Juttukorva
p. 045 341 0504
Sekaisin247-keskustelualusta
Sekasin-chat on valtakunnallinen keskustelualusta 12–29-vuotiaille. Sekasin-chatissä voi keskustella mieltä askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti.