Alueelliselta koronakoordinaatioryhmältä ei uusia rajoituksia ja suosituksia keskiviikkona

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 02.12.2020 klo 13:10

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueella siirryttiin koronavirustilanteen osalta leviämisvaiheeseen maanantaina ja tiistaina annettiin useita uusia suosituksia ja rajoituksia. Tänään kokoontunut alueellinen koronakoordinaatioryhmä ei antanut tiistaina annettujen rajoitusten ja suositusten lisäksi uusia suosituksia tai rajoituksia.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kävi keskustelua yläkoululaisten maksisuosituksesta. Tässä vaiheessa maskisuositusta ei annettu.

– Totesimme yhteisesti, että jos tilanne näyttäisi johtavan etäopetukseen siirtymiseen, niin siinä vaiheessa tulemme varmasti päättämään maskisuosituksesta. Tässä vaiheessa emme vielä ole sellaisessa tilanteessa, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo.

Kymenlaakson kunnissa on varauduttu yläkoululaisten maskisuositukseen ja ryhmä keskusteli siitä, että kaikki varmistavat omat valmiutensa toteuttaa maskisuositusta nopealla aikataululla, jos sellainen suositus päätetään antaa.

Rajoituksien noudattaminen kriittistä – samalla tärkeä huolehtia itsestään ja yhteyksistä muihin

Uudet rajoitukset ja suositukset tulivat pääasiallisesti voimaan tänään 2.12. Ne ovat voimassa jouluviikolle asti. Rajoitusten vaikutusta arvioidaan parin viikon päästä, jotta tarvittavat päätökset rajoitusten jatkamisesta, muuttamisesta tai luopumisesta voidaan tehdä ajoissa ennen joulua.

Rajoituksilla on erityisesti vaikutusta muiden muassa harrastamiseen ja liikkumiseen.

– Vaikka rajoituksia tuli liikuntaan ja harrastamiseen, niin itsestä ja omasta voinnista huolehtimista ei pidä unohtaa. Ulkona liikkuminen väljässä ympäristössä on erityisen suotavaa, ja turvallistakin, kun muistaa pitää reilun turvavälin muihin. Liikkumaan ei pidä myöskään pienissäkään oireissa lähteä, muistuttaa Marja-Liisa Mäntymaa.

– Samalla toivon, että myös yhteyksistä läheisiin ja ystäviin muistetaan pitää huolta. Vaikka nyt ei kyläilyä suositella, niin puhelut ja muu yhteydenpito ovat tässä ajassa oikein hyvä tapoja vaihtaa kuulumisia.

Kaikki voimassa olevat rajoitukset, suositukset ja ohjeet: https://korona.kymsote.fi/kymenlaakson-tilanne-ja-suositukset/