Ajanvaraus rokotukseen

Ajanvaraus on avoinna kaikille 16 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille sekä 12-15-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Ikäraja tarkoittaa sitä, että rokotusta varatessa pitää olla ko. iän täyttänyt.

Ohjeet ajanvaraukseen

Sähköinen ajanvaraus

 • Sähköiseen ajanvaraukseen tarvitaan rokotettavan sähköinen tunnistautuminen, esimerkiksi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.
 • Varmistathan, että Hyviksessä asiointialueenasi on Kymenlaakso. Asiointialueen pääsee vaihtamaan kirjautumalla OmaHyvikseen. Tarkemmat ohjeet asiointialueen vaihtamiseen löydät täältä.
 • Voit valita rokotuspisteen koko Kymsoten alueelta Pyhtäätä lukuun ottamatta. Pyhtään rokotuspiste on tarkoitettu vain pyhtääläisille tai Pyhtään palvelut valinneille.
 • Alle 18-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen vain puhelimitse, jotta voidaan varmistaa, että heille sopiva rokotevalmiste on käytössä. 
 • Myös 65 vuotta täyttäneet henkilöt, jotka kieltäytyvät 2. rokotuksesta AstraZeneca-rokotevalmisteella, voivat olla yhteydessä ajanvaraukseen vain puhelimitse.

Sähköinen ajanvaraus saattaa ajoittain olla ruuhkautunut, joten yritä hetken kuluttua uudelleen, jos sivusto ei heti avaudu.

Mitä jos vapaita aikoja ei ole heti saatavilla? Tällä hetkellä 2. rokotusannoksia annetaan kasvavissa määrin. Tämän vuoksi aikoja 1. annokselle on tarjolla vähemmän. Uusia aikoja voi ilmaantua lisää nopeastikin, mikäli rokotteita toimitetaan pisteille enemmän tai aikoja peruuntuu. Siksi ajanvarauskalenteria kannattaa käydä välillä tarkastamassa.

Ajanvaraus puhelimitse

Mikäli sähköisen ajanvarauksen käyttö ei ole mahdollista, rokotukseen voi varata ajan myös puhelimella. Katso tarkemmat ohjeet alta, ja seuraa niitä tarkasti.

 • Alle 18-vuotiaat voivat varata rokotusaikansa ainoastaan puhelimitse, jotta voidaan varmistaa, että heille sopiva rokotevalmiste on käytössä.
  • Rokotuspisteet 12-15-vuotiaille ovat Kouvolan Hansan rokotuspiste ja Kotkan Pasaatin rokotuspiste. Myös Pyhtää rokottaa pyhtääläisiä tai Pyhtään kunnan terveyspalvelut valinneita 12-15-vuotiaita.
  • 12-15-vuotiaiden rokotukset (pois lukien Pyhtää) keskitetään viikolle 30 vapaiden aikojen turvaamiseksi ja sopivan rokotusvalmisteen varmistamiseksi.
 • Myös ne 65 vuotta täyttäneet henkilöt, jotka kieltäytyvät 2. rokotuksesta AstraZeneca-rokotevalmisteella, voivat olla yhteydessä ajanvaraukseen vain puhelimella.

Puhelinajanvaraus palvelee ma–pe klo 8–16.

Puhelinajanvaraus toimii takaisinsoitto-periaatteella. Toimi näin:

Soitettaessa terveysaseman puhelinpalveluun, kuuntele nauhoitteelta ohjeet tarkasti. Sinun tarvitsee soittaa linjalle vain kerran. Ensimmäisenä on valittava, minkä kunnan alueella haluaa asiaansa hoidettavan:

 1. Hamina
 2. Kotka
 3. Kouvola
 4. Virolahti – Miehikkälä

Seuraavana on valittava, mitä asiasi koskee.

Tässä vaiheessa näppäile 4 kaikissa koronarokotuksiin liittyvissä asioissa, myös ajanvarausten muutoksissa. Loput linjat ohjaavat muihin terveydenhuollon palveluihin.

Mikäli olet aikeissa muuttaa aikaa 2. rokoteannokselle, huomioi jo tässä vaiheessa, että Kymsote ei aikaista 2. rokotteen ajankohtaa kuin lääketieteellisistä syistä. Ajanvarauksen aikaistusta koskevat soitot kuormittavat tällä hetkellä puhelinlinjojamme runsaasti, minkä vuoksi rokotuslinjalla on ruuhkaa.

 1. Varatun ajan peruuttaminen
 2. Kiireellinen asia
 3. Muu asia, esimerkiksi laboratoriotulosten kysely, vastaanottoajan varaaminen
 4. Rokotusajan varaaminen

Ajanvarauksen puhelinnumerot

Kouvola, Kotka, Hamina, Miehikkälä ja Virolahti

p. 05 220 2000

Pyhtää

Vain pyhtääläiset tai Pyhtään terveysaseman valinneet.
p. 05 220 2015

2. annoksen ajan varaaminen

Koronarokotteeseen kuuluu kaksi rokoteannosta. Saat tiedon toisesta rokotuskerrasta 1. annosta ottaessa. Sinun ei siis itse tarvitse varata aikaa 2. annokselle. Varatun 2. annoksen ajankohdan löydät myös sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä.

2. rokoteannos annetaan 12 viikon kuluttua ykkösannoksesta. Tämä on hyvä huomioida, kun varaa 1. rokotusaikaa. 2. rokotteen antamista ei voi aikaistaa. Sen voi kuitenkin ottaa myös hieman myöhemmin kuin 12 viikon kuluttua, jos pakottavia esteitä ilmenee.

Kymsote suosittelee vahvasti, että 2. koronarokotukseen tullaan sovitusti, ja että varattuja aikoja ei siirretä tai peruta lainkaan. Muun muassa matkojen vuoksi tehdyt peruutussoitot ajanvarauslinjalle kuormittavat tällä hetkellä puhelinpalveluamme erittäin paljon.


Koronarokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Rokotettava ei voi valita, mitä rokotevalmistetta hän saa, mutta hän saa halutessaan tiedon rokotevalmisteesta ajanvarauksen yhteydessä.

Jos olet sairastanut koronavirustaudin, suosittelemme siirtämään rokotteen ottamista siten, että aikaa on kulunut noin kuusi kuukautta oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta. Myös tilanteessa, jossa olet sairastanut koronavirustaudin 1. rokoteannoksen jälkeen, 2. rokoteannos annetaan vasta kuusi kuukautta tartunnan toteamisesta.

Mikäli olet aiemmin saanut vaikeita allergisia reaktioita, varmista terveysasemalta, voitko ottaa koronarokotteen.

Tarkemmat tiedot riskiryhmien kriteereistä THL:n verkkosivuilta.