Ajanvaraus rokotukseen

1. annos2. annos3. annos
Kenelle?Kaikki 12 vuotta täyttäneet.Kaikki yli 12-vuotiaat, joilla vähintään 6 viikkoa ensimmäisestä annoksesta. • Vakavasti immuunipuutteiset henkilöt, jotka täyttävät tarkasti määritellyt kriteerit ja kun kakkosrokotuksista on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

• 60 vuotta täyttäneet sekä sairaudelliset riskiryhmät 1 ja 2, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 5-6 kuukautta.

• niille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille, jotka ovat saaneet rokotteensa lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä yli kuusi kuukautta sitten.

• laitoksissa ja hoivakodeissa asuville.
Miten varaan?Varaa sähköisesti tai puhelimitse.
12-15-vuotiaiden ajanvaraus ainoastaan puhelimitse.
Varataan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.Varaa sähköisesti tai puhelimitse.
Muuta?Rokotuksen voi ottaa myös walk in -rokotuksissa ilman ajanvarausta.Rokotuksen voi ottaa myös walk in -rokotuksissa ilman ajanvarausta. Rokotuksen voi ottaa myös walk in -rokotuksissa.

Kolmatta rokoteannosta ei suositella alle 30-vuotiaille miehille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin 1 tai 2 tai voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään. 

Tarkat tiedot kriteereistä löytyvät täältä: Ketä rokotetaan

1. annos

Kenelle?

Kaikki 12 vuotta täyttäneet.

Miten varaan?

Varaa sähköisesti tai puhelimitse.
12-15-vuotiaiden ajanvaraus ainoastaan puhelimitse.

Muuta?

Rokotuksen voi ottaa myös walk in -rokotuksissa ilman ajanvarausta.

2. annos

Kenelle?

Kaikki yli 12-vuotiaat, joilla vähintään 6 viikkoa ensimmäisestä annoksesta.

Miten varaan?

Varataan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

Muuta?

Rokotuksen voi ottaa myös walk in -rokotuksissa ilman ajanvarausta.

3. annos

Kenelle?

Vakavasti immuunipuutteisille henkilöille, jotka täyttävät tarkasti määritellyt kriteerit.

Naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille, jotka ovat saaneet rokotteensa lyhyellä 3-4 viikon antovälillä. Kyse on pääasiassa sote-alan henkilöstöstä. Alle 30-vuotiaista miehistä rokotetaan vakavasti immuunipuutteiset sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat.

60 vuotta täyttäneet sekä sairaudelliset riskiryhmät 1 ja 2, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 5-6 kuukautta.

Laitoksissa ja hoivakodeissa asuville.

Miten varaan?

Varaa sähköisesti tai puhelimitse.

Muuta?

Rokotuksen voi ottaa myös walk in -rokotuksissa.

Kolmatta rokoteannosta ei suositella alle 30-vuotiaille miehille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin 1 tai 2 tai voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään. 

Tarkat tiedot kriteereistä löytyvät täältä: Ketä rokotetaan

Koronarokotusten kolmosannokset laajenevat kaikille 18 vuotta täyttäneille ikäryhmittäin porrastettuna. Ajanvaraus ja kolmosrokotukset kaikille 50-60 -vuotiaille käynnistyvät 13.12.2021 alkaen. Lue tiedote: https://korona.kymsote.fi/koronarokotusten-kolmosannokset-laajenevat-kaikille-18-vuotta-tayttaneille-ikaryhmittain-porrastettuna/

Ohjeet ajanvaraukseen

Koronarokotusaikoja on tarjolla aina korkeintaan kuukaudeksi eteenpäin. Tämän vuoksi aikaa 3. rokotukselle ei voi varata etukäteen kuukausien päähän. Riittävä rokotusväli pitää olla täyttynyt rokotuspäivänä, ei välttämättä vielä aikaa varattaessa. Riittävä rokotusväli tarkistetaan vielä rokotuspisteellä.

Sähköinen ajanvaraus

  • Sähköiseen ajanvaraukseen tarvitaan rokotettavan sähköinen tunnistautuminen, esimerkiksi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.
  • Varmistathan, että Hyviksessä asiointialueenasi on Kymenlaakso. Asiointialueen pääsee vaihtamaan kirjautumalla OmaHyvikseen. Tarkemmat ohjeet asiointialueen vaihtamiseen löydät täältä.
  • Voit valita rokotuspisteen koko Kymsoten alueelta Pyhtäätä lukuun ottamatta. Pyhtään rokotuspiste on tarkoitettu vain pyhtääläisille tai Pyhtään palvelut valinneille.
  • 12-15-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen vain puhelimitse.

Ajanvaraus puhelimitse ma-pe klo 8-16

Mikäli sähköisen ajanvarauksen käyttö ei ole mahdollista, rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse. 12-15-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen vain puhelimitse.

Puhelinajanvaraus toimii takaisinsoitto-periaatteella. Toimi näin:

Kun soitat terveysaseman puhelinpalveluun, kuuntele nauhoitteen ohjeet tarkasti. Sinun tarvitsee soittaa linjalle vain kerran. Sinulle soitetaan takaisin.

Valitse, mitä asiasi koskee. Tässä vaiheessa näppäile 4 kaikissa koronarokotuksiin liittyvissä asioissa. Loput linjat ohjaavat muihin terveydenhuollon palveluihin.

  1. Varatun ajan peruminen
  2. Kiireellinen asia
  3. Muu asia, esimerkiksi laboratoriotulosten kysely, vastaanottoajan varaaminen
  4. Rokotusajan varaaminen/ peruminen

Rokotusajan peruminen

Muista aina perua koronarokotusaikasi, jos et pääse sovittuna aikana. Mikäli aikaistat rokotuksesi walk in -rokotuksissa, aiemmin sovittu 2. rokotusaikasi peruutetaan automaattisesti eli ajan perumista ei tarvitse tehdä.

Rokotusajan voi perua myös tekstiviestillä numeroon: 050 902 4016. Tekstiviestissä tulee ilmetä asiakkaan nimi ja peruutettava aika (päivämäärä ja kellonaika).

Ajanvarauksen puhelinnumerot

Kouvola, Kotka, Hamina, Miehikkälä ja Virolahti

p. 05 220 2000

Pyhtää

Vain pyhtääläiset tai Pyhtään terveysaseman valinneet.
p. 05 220 2015

Pyydämme pitämään sovituista ajoista kiinni tai perumaan rokotusajan hyvissä ajoin. Vaihtoehtoisesti voi hyödyntää walk in-rokotuspäiviä.

Rokotettava saa tietää kunakin rokotuspäivänä käytettävissä olevan rokotevalmisteen. Rokotevalmisteen vaihtoon liittyviä toiveita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. Ilmoitamme annettavan valmisteen etukäteen (walk in -rokotuksien yhteydessä, sähköisessä ajanvarauksessa ja puhelinajanvarauksessa) , mutta muutokset koskien rokotevalmistetta ovat mahdollisia.