Ajanvaraus rokotukseen

Tältä sivulta löydät tietoa koronarokotuksen ajanvarauksesta. Joukkorokotukset ovat alkaneet Kymenlaaksossa. Tällä hetkellä rokotuksia annetaan vuonna 85 vuotta täyttäville ja tätä vanhemmille sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuville yli 70-vuotiaille ja omaishoitajille.

Ajan voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse. Koronarokotus on maksuton.

Jos olet sairastanut koronavirustaudin, suosittelemme siirtämään rokotteen ottamista siten, että aikaa on kulunut vähintään kolme kuukautta oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta. Mikäli olet aiemmin saanut vaikeita allergisia reaktioita, varmista terveysasemalta, voitko ottaa koronarokotteen.

Ajanvaraus rokotukseen

Tällä hetkellä tänä vuonna 85 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat henkilöt ja omaishoitajat voivat varata ajan koronarokotukseen.

Rokotusaikoja voivat tällä hetkellä varata myös 65–69-vuotiaat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustartunnalle erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Tällaisia sairauksia tai tiloja ovat: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä. Tämän ryhmän ajanvaraus avautui 2.3.2021.

Aikoja voivat tällä hetkellä varata myös 80–84-vuotiaat henkilöt. Rokotusta tarjotaan samalla myös näiden ikääntyneiden omaishoitajille ja samassa taloudessa asuville 70 vuotta täyttäneille henkilöille. Tälle ryhmälle asiasta on lähetetty kotiin kirje. Ryhmän rokotukset alkavat viikolla 10.

70–80-vuotiaiden koronarokotukset käynnistyvät heti, kun heille soveltuvaa rokotevalmistetta on riittävästi saatavilla.

Sähköinen ajanvaraus

Söhköiseen ajanvaraukseen tarvitaan rokotettavan sähköinen tunnistautuminen, esimerkiksi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Palvelu saattaa ajoittain olla ruuhkautunut. Yritä hetken päästä uudelleen, jos ajanvaraussivusto ei heti avaudu.

Ajanvaraus puhelimitse

Rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse. Iäkkään rokotettavan henkilön kanssa samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat voivat varata ajan itselleenHe voivat varata ajan vain puhelimitse. Samoin omaishoidon piirissä olevat voivat varata puhelimitse ajan sekä omaishoidettavalle että omaishoitajalle. Rokotusaikaa tarjotaan tällä hetkellä vain iäkkään henkilön kanssa samassa taloudessa asuvalle tai omaishoitajalle – ei muille läheisille, vaikka he olisivat tekemisissä iäkkään henkilön kanssa.

Puhelinajanvaraus palvelee ma–pe klo 8–16.

Puhelinajanvaraus toimii takaisinsoitto-periaatteella. Toimi näin:

1. Soita ajanvarausnumeroon.
2. Valitse valikosta numero 4: ajanvaraus koronarokotukseen.
3. Tämän jälkeen toiminnot ovat automaattisia. Puhelinnumerosi tallentuu ja kuulet viestin ”Soittopyyntösi on vastaanotettu.”. Sulje puhelin.
4. Odota takaisinsoittoa. Takaisinsoittopyyntö ei poistu järjestelmästä. Odota siis rauhassa, sinun ei tarvitse soittaa uudelleen. Sinulle soitetaan takaisin mahdollisimman pian, mutta suurista soittomääristä johtuen ei välttämättä saman päivän aikana. Mikäli sinua ei tavoiteta ensimmäisellä kerralla, sinulle soitetaan uudelleen.

Kouvola

p. 05 220 2000

Kotka

p. 020 633 6500

Hamina, Miehikkälä ja Virolahti

p. 020 633 6251

Pyhtää

Vain pyhtääläiset tai Pyhtään terveysaseman valinneet.
p. 05 220 2015