Ajanvaraus rokotukseen

Ajanvaraus on avoinna kaikille 12 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille. Rokotusta varatessa pitää olla 12 vuotta täyttänyt.

Aika 2. koronarokotukseen annetaan 6 viikon päähän, ja se varataan 1. rokotusannoksen yhteydessä. Aiemmin sovittuja 2. rokotusaikoja voi aikaistaa saapumalla ilman ajanvarausta walk in -rokotuspäivään.

Koronarokotussarjan 3. annoksia annetaan:
* vakavasti immuunipuutteisille henkilöille, jotka täyttävät tarkasti määritellyt kriteerit
* niille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille, jotka ovat saaneet rokotteensa lyhyellä 3-4 viikon antovälillä. Kyse on pääasiassa sote-alan henkilöstöstä.

Tietoa uusista ohjeista koskien rokotusvalmisteita on luettavissa 7.10. julkaistusta tiedotteesta: https://korona.kymsote.fi/kymsote-tarjoaa-alle-30-vuotiaille-miehille-ainoastaan-comirnaty-koronarokotetta/

Ohjeet ajanvaraukseen

Sähköinen ajanvaraus

 • Sähköiseen ajanvaraukseen tarvitaan rokotettavan sähköinen tunnistautuminen, esimerkiksi henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.
 • Varmistathan, että Hyviksessä asiointialueenasi on Kymenlaakso. Asiointialueen pääsee vaihtamaan kirjautumalla OmaHyvikseen. Tarkemmat ohjeet asiointialueen vaihtamiseen löydät täältä.
 • Voit valita rokotuspisteen koko Kymsoten alueelta Pyhtäätä lukuun ottamatta. Pyhtään rokotuspiste on tarkoitettu vain pyhtääläisille tai Pyhtään palvelut valinneille.
 • 12-15-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen vain puhelimitse.

Ajanvaraus puhelimitse ma-pe klo 8-16

Mikäli sähköisen ajanvarauksen käyttö ei ole mahdollista, rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse. 12-15-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen vain puhelimitse.

Puhelinajanvaraus toimii takaisinsoitto-periaatteella. Toimi näin:

Kun soitat terveysaseman puhelinpalveluun, kuuntele nauhoitteen ohjeet tarkasti. Sinun tarvitsee soittaa linjalle vain kerran. Sinulle soitetaan takaisin.

Valitse, mitä asiasi koskee. Tässä vaiheessa näppäile 4 kaikissa koronarokotuksiin liittyvissä asioissa. Loput linjat ohjaavat muihin terveydenhuollon palveluihin.

 1. Varatun ajan peruminen
 2. Kiireellinen asia
 3. Muu asia, esimerkiksi laboratoriotulosten kysely, vastaanottoajan varaaminen
 4. Rokotusajan varaaminen/ peruminen

Rokotusajan peruminen

Muista aina perua koronarokotusaikasi, jos et pääse sovittuna aikana. Mikäli aikaistat rokotuksesi walk in -rokotuksissa, aiemmin sovittu 2. rokotusaikasi peruutetaan automaattisesti eli ajan perumista ei tarvitse tehdä.

Rokotusajan voi perua myös tekstiviestillä numeroon: 050 902 4016. Tekstiviestissä tulee ilmetä asiakkaan nimi ja peruutettava aika (päivämäärä ja kellonaika).

Ajanvarauksen puhelinnumerot

Kouvola, Kotka, Hamina, Miehikkälä ja Virolahti

p. 05 220 2000

Pyhtää

Vain pyhtääläiset tai Pyhtään terveysaseman valinneet.
p. 05 220 2015

2. annoksen ajan varaaminen

Koronarokotteeseen kuuluu kaksi rokoteannosta. Saat tiedon toisesta rokotuskerrasta 1. annosta ottaessa. Sinun ei siis itse tarvitse varata aikaa 2. annokselle. Varatun 2. annoksen ajankohdan löydät myös sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä.

Aika 2. koronarokotukseen annetaan 6 viikon päähän. Tämä on hyvä huomioida, kun varaa 1. rokotusaikaa. 22.8.2021 saakka 2. rokoteannos annettiin 12 viikon päähän ykkösannoksesta ja 9.9.2021 saakka 8 viikon päähän ykkösannoksesta.

Aiemmin sovittua 2. rokoteannosta on mahdollista aikaistaa vain lääketieteellisistä syistä tai saapumalla walk in -rokotuspäiviin. 2. rokotteen antamista ei näin ollen voi aikaistaa olemalla yhteydessä ajanvaraukseen ilman painavia syitä. 1. ja 2. rokoteannoksen välillä tulee aikaistaessakin olla vähintään 6 viikkoa. Painavilla, lääketieteellisillä syillä tarkoitetaan esimerkiksi syöpähoitojen tai muuta vastustuskykyä heikentävää hoitoa.

Pyydämme pitämään sovituista ajoista kiinni tai perumaan rokotusajan hyvissä ajoin. Vaihtoehtoisesti voi hyödyntää walk in-rokotuspäiviä.

3. rokotuksen kriteerit

Koronarokotussarjan 3. rokotuksen piiriin kuuluvat vakavasti immuunipuutteiset henkilöt, jotka täyttävät seuraavat kriteerit:

 • Henkilöt, joille on tehty elinsiirto.
 • Henkilöt, joille on tehty kantasolusiirto enintään 3 vuotta sitten tai kantasolusiirto on tehty aiemmin ja käänteishyljinnän lääkehoito jatkuu.
 • Henkilöt, joilla on vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos, johon tarvitaan vasta-aineiden korvaushoitoa.
 • Henkilöt, jotka ovat saaneet vuoden sisällä solunsalpaajahoitoa, kahden vuoden sisällä leukemian tai lymfooman vasta-ainehoitoa tai saaneet CAR-T-soluhoidon.
 • Henkilöt, joita hoidetaan autoimmuunitaudin (esimerkiksi reumasairaudet, tulehdukselliset suolistosairaudet tai psoriaasi) takia biologisilla tai sytokiinien vaikutusta estävillä lääkkeillä. Pelkkää metotreksaatti- tai kortikosteroidilääkitystä saavat eivät kuulu tähän ryhmään.
 • Dialyysihoitoa saavat ja henkilöt, joilla on vaikea munuaisten vajaatoiminta.
 • Henkilöt, joilla on pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV-infektio.
 • Henkilöt, joilla on muu lääkärin arvioima vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Epäselvissä tilanteissa pyydetään, että kolmannen rokotuksen saavien ryhmään kuuluminen varmistetaan sairautta hoitavasta yksiköstä.

Koronarokotussarjan 2. annoksesta pitää olla kulunut vähintään 2 kuukautta ennen 3. rokotusannosta. Rokotevalmisteena pyritään käyttämään samaa valmistetta kuin aiemmissa rokotusannoksissa.

Lisäksi kolmosrokotusta tarjotaan niille, jotka saivat 1. ja 2. rokotusannoksen lyhyellä 3-4 viikon annosvälillä.  Kyse on pääasiassa sote-alan henkilöstöön kuuluvista henkilöistä. Tämän ryhmän kohdalla koronarokotussarjan 2. annoksesta pitää olla kulunut vähintään 6 kuukautta ennen 3. rokotusannosta. Varotoimena kolmatta annosta ei kuitenkaan vielä rokotusten alkaessa suositella tarjottavaksi alle 30-vuotiaille miehille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos odottaa vielä lisää tutkimustietoa harvinaisen sydänlihastulehduksen eli myokardiitin riskistä kolmannen annoksen saaneilla.
Tietoa kolmannesta rokotusannoksesta täältä.

Koronarokotus on vapaaehtoinen ja maksuton

Rokotettava ei voi valita, mitä rokotevalmistetta hän saa, mutta hän saa halutessaan tiedon rokotevalmisteesta ajanvarauksen yhteydessä.

Jos olet sairastanut koronavirustaudin, suosittelemme siirtämään rokotteen ottamista siten, että aikaa on kulunut noin kuusi kuukautta oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta. Myös tilanteessa, jossa olet sairastanut koronavirustaudin 1. rokoteannoksen jälkeen, 2. rokoteannos annetaan vasta kuusi kuukautta tartunnan toteamisesta.

Mikäli olet aiemmin saanut vaikeita allergisia reaktioita, varmista terveysasemalta, voitko ottaa koronarokotteen.

Tarkemmat tiedot riskiryhmien kriteereistä THL:n verkkosivuilta.