5-11 -vuotiaiden koronarokotuksiin hakeuduttu vilkkaasti, uusia rokotusaikoja avataan

Kategoriat
Tiedotteet Päivitetty 14.01.2022 klo 15:15

Lasten rokotuksia aletaan antaa myös Haminan rokotuspisteessä

Kymenlaaksolaiset ovat varanneet vilkkaasti aikoja 5-11 -vuotiaiden lasten koronarokotuksiin. Ajanvaraus avattiin ensin lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville lapsille ja myöhemmin koko ikäryhmälle. Ensimmäinen lasten rokotuspäivä on lauantaina 15.1.2022 Kouvolan Hansan ja Kotkan Pasaatin rokotuspisteillä. Rokotuksiin mennään aina vain ajanvarauksella.

Lasten rokotuspäiviä on Hansan ja Pasaatin rokotuspisteissä lauantaisin 15.1.2022 alkaen ainakin helmikuun loppuun asti.
– Tammikuun lauantait ja 5.2.2022 ovat jo varattuja, yksittäisiä aikoja voi tulla peruuntumisien myötä, rokotuskoordinaattori Mari Ollas kertoo.

– Tämän vuoksi olemme aloittamassa lasten koronarokotukset myös Haminan rokotuspisteellä ja lisänneet lasten rokotusaikoja Kouvolaan.

Kouvolassa ja Haminassa on tarjolla lapsille iltarokotusaikoja 26 – 27.1 ja 2 – 3.2.2022. Kouvolassa Hansan rokotuspisteessä lasten rokotuksia annetaan kello 17-21 ja Haminan rokotuspisteellä kello 16.30 – 20.30.

5-11 -vuotiaiden lasten rokotukset järjestetään omina rokotusaikoina eikä samaan aikaan aikuisten kanssa, sillä lapsille on käytössä oma rokotevalmiste.  Tämän vuoksi 5-11 -vuotiaita ei rokoteta myöskään walk in -rokotuksissa. Lasten rokotuspäivissä voidaan huomioida lapsiasiakkaat paremmin myös rokotustilanteessa.

Alle 10-vuotiaiden lasten huoltajat voivat asioida lapsen puolesta ja varata lapselle ajan koronarokotukseen sähköisen ajanvarauksen kautta. 10 vuotta täyttäneiden lasten kohdalla ajanvarauksen voi tehdä vain puhelimitse. Tietoa ajanvarauksesta löytyy osoitteesta https://korona.kymsote.fi/ajanvaraus-rokotukseen/

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotuksestaan, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että tämä ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään asiasta. Jos lapsi tai nuori ei ole kykenevä itse päättämään koronarokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, tarvitaan tällöin rokotukseen kaikkien huoltajien suostumus. Lapsen itsenäiselle päätökselle ei ole laissa määritelty ikärajaa, ja siksi asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Useimpien 5–11-vuotiaiden kohdalla rokottamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Huoltajat voivat antaa suostumuksensa rokotukseen täyttämällä suostumuslomakkeen. Lomake palautetaan paperisena ja allekirjoitettuna rokotuspisteelle rokotuksen yhteydessä. Lomakkeen voi saada myös rokotuksen yhteydessä, mutta sen etukäteen täyttäminen sujuvoittaa itse rokotustapahtumaa. Suostumuslomake on tulostettavissa täältä: https://korona.kymsote.fi/lasten-ja-nuorten-rokotukset/

Tietoa lasten rokotuksista löytyy THL:n sivulta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/usein-kysyttya-lasten-ja-nuorten-koronarokotuksista